HEKLANJE

Samoizlječenje, jer naše tijelo je najbolji iscjelitelj

Svi znamo da je naše tijelo sposobno za djelomičnu regeneraciju. I premda ljudsko tijelo nije u mogućnosti potpuno obnoviti izgubljene udove, poput, na primjer, guštera, sposobnost našeg tijela da se samo izliječi mnogo je veća nego što mislimo.
Ljudsko tijelo je toliko jedinstveno da se pokušava popraviti, čak i bez vanjskih smetnji. Zdravlje nije samo liječenje i dijagnoza, već i način života. Što određuje kvalitetu života? Prije svega dobro zdravlje. Na to utječe prisutnost dobrog sna, odsutnost fizičke boli i stresa, redovite šetnje na svježem zraku, pravilna prehrana i razumna tjelesna aktivnost. Zdrava osoba je sretna osoba koja zrači energijom i optimizmom.
Mehanizmi samoizlječenja
Kako natjerati svoje tijelo da radi na samoizlječenju? Vratite se mentalno u djetinjstvo: neuspješno ste skočili s dječje ljuljačke, oderali koljena. Boli i čini se da vaša koljena više nikada neće biti ista. Ali, što vidite za par dana: rane su zacijeljene, ali bolova nema. Nakon još par dana, koža na mjestu rane postaje ista kao prije pada. Naš mozak signalizira stanicama kože da se počnu množiti i potiču brzu regeneraciju.
Ali nije toliko iznenađujući sam proces regeneracije, već trenutak koji započinje bez našeg sudjelovanja. Ne trebamo kontrolirati početak ovog procesa i njegov kraj. Svi ti procesi rade najbrže kad spavamo.
Zauzvrat se postavlja razumno pitanje: zašto se proces samoizlječenja ne odvija uvijek? Poanta je u barijerama koje osoba stvara. Prije svega, pogrešan način života. A novonastali simptomi tumače se kao bolest, a ne znak da je tijelo uključilo mehanizam samoizlječenja.
Jedan od znakova dehidracije je otežano disanje. Osoba tijekom disanja izgubi većinu vode, pa tijelo nastoji smanjiti gubitak vlage, što rezultira neuspjehom u funkcioniranju bronha. Stoga, ako vam je teško disati, ali to nije povezano s nekom ozbiljnom bolešću koja zahtijeva liječničku pomoć, pijte više vode, možda ćete osjetiti olakšanje.
Visok krvni tlak također može biti uzrokovan nedostatkom vode u tijelu. Kad je čovjekova krv pregusta, teško joj prolazi kroz vene i kapilare, pa kardiovaskularni sustav treba stvoriti dodatnu silu kako bi osigurao cirkulaciju krvi. Ako vodite zdrav životni stil, vaša prehrana sadrži hranu obogaćenu omega-3 ili drugim masnim kiselinama, pijte dovoljno vode – krv vam se ne zgusne, a samim time i rizik od hipertenzije je manji. Trebate piti samo vodu, ne sokove i čaj, već običnu čistu vodu.
Kako vratiti sposobnost samoizlječenja
Kao što vidite, naše tijelo ima ogroman potencijal za samoizlječenje, pokušajte slušati signale svog tijela i pokušajte ga razumjeti. Pokušajte ne pretjerivati ​​s lijekovima ako je moguće, pogotovo da sami ne zakažete takve sastanke. Ako želite postati zdravi, promijenite način života: više hodajte, izbjegavajte stres, iz prehrane isključite nezdravu hranu, odustanite od loših navika i uspostavite dobar san.
Drugim riječima, vaše tijelo samo teži zdravlju i čini značajan napor da to postigne. Stoga je vrlo važno zapamtiti da su simptomi signal za pomoć koju nam tijelo pruža, naučivši ih pravilno tumačiti, možete na vrijeme pomoći svom tijelu. Važno je ne utapati simptome, već ukloniti uzrok njihove pojave.
Ljudsko je tijelo najnaprednija nanotehnologija, s ugrađenim kontrolerom – imunitetom. Živčani sustav je toliko složen da se nitko od najmoćnijih računala ne može usporediti s njim.

Kreditne i debitne kartice

Kreditne i debitne kartice znatno su povećale kupovnu moć potrošača. U prošlosti su banke vikendom bile zatvorene i za kupnju

Svjetski dan urbanizma

Proslavu Dana urbanizma pokrenuo je još 1949. godine profesor Carlos Maria della Paolera sa sveučilišta u Buenos Airesu kako bi