HEKLANJE

Savjeti iskusnih dizajnera interijera, tekstil za kućanstvo

Poslušamo li savjete iskusnih dizajnera interijera i odlučimo se za osnovne boje velikih komada namještaja otpornima utjecaju trendova, tekstilom za kućanstvo dom baš uvijek možemo učiniti drugačijim. Pa iako se ovo isprva i ne čini nekim većim zahvatom u interijeru, spomenemo li zavjese, draperije, stolnjake, ukrasne jastučiće, posteljinu, ručnike ili u konačnici tepihe, složit ćete se da se na izgled sama doma tekstilom itekako može utjecati.
Budući da ćemo izbor boje i dezena prepustiti vama samima bez sumnje da ćete u skladu s vlastitim afinitetima tako najbolje proizvesti toplinu doma i iskazati osobnost onih koji u njemu žive u nastavku vam donosimo nekoliko naputaka o ovom, ne samo dekorativnom, važnom detalju kakav tekstil za kućanstvo u svojoj biti jest.
Pri izbori zavjesa, draperija, tepiha, ali isto tako i ručnika stoga posebnu potornost obratite na kvalitetu materijala od kojih su isti izrađeni jer to nije nešto što ćete (pre)često mijenjati, ali ćete svakodnevno rabiti. Osim što će doslovno ukrašavati vaš prozor u svijet, ali vas i zaklanjati od pogleda istoga pri odabiru zavjesa pripazite na preporučenu duljinu i širinu. Kraće verzije trebale bi sezati 20-ak cm niže od prozorske klupice, one duge tek nekoliko centimetara od podne površine, dok je idealna širina minimalno 1,5 puta veća od onu koju ćete izmjeriti metrom. Slična pravila vrijede i pri izboru tepiha i tepisona, a najbolji vodič pri tome biti će vam dimenzija stola ili stolića pod koji ga kanite smjestiti, a u svim ostalim slučajevima vodite se uobičajenim duljinama i širinama koje ćete njima nastojati prekriti.
Pored spomenutog „krupnog“ tekstila gore spomenuti nešto sitniji poput jastučnica ili posteljine gotovo da nema ograničenja, osim možda stila uređenja koji ste za sebe odabrali pa ćete se njime i voditi, a mašta koju ćete pritom upotrijebiti vašem domu može svaki dan osigurati neki posve novi izgled.
Usporedite cijene i proizvode na jeftinije.hr

Crkva posvećena Johnu Coltraneu

San Franciscu se nalazi crkva pod nazivom “St John Coltrane´s African Orthodox Church” u kojoj se legendarni jazz saksofonist John