HEKLANJE

Savjeti za ispucale usne

Savjeti za zaustavljanje suhoće

Najbolji način da spriječite ispucale usne je izbjegavanje suhog hladnog vremena, ali budući da odlazak u bolju klimu nije baš praktičan za većinu ljudi, možete se umjesto toga zaputiti u najbližu ljekarnu ili supermarket. Namažite usne balzamom za usne nekoliko puta dnevno, posebno kada ste na otvorenom. Nemojte zaboraviti imati balzam za usne uvijek uz sebe.



Koristite kremu za sunčanje

Sunce može oštetiti vaše usne (osobito donju) kao što oštećuje i ostatak kože, stoga koristite balzam za usne koji sadrži kremu za sunčanje. Često možete vidjeti sportaše koji koriste isti proizvod, posebno u zemljama koje imaju štetne sunčeve zrake zbog nedostatka zaštite ozonskog omotača.

Nosite ruž – ali možda ne muškarci, zar ne?

Studije su pokazale da će kremasti ruževi uz kremu za sunčanje pomoći u smirivanju već ispucalih usana. Ruž za usne filtrira svjetlost, uključujući štetne zrake, stoga se napućite i stavite taj ruž – i vi ćete izgledati sjajno!

Zaustavite infekciju

Problem s bolnim usnama je taj što se lako mogu inficirati. Da biste to spriječili, namažite se nekom antiseptičkom mašću koju možete nabaviti u ljekarni. Ako su vam usne jako ispucale, koristite antiseptičku mast najmanje dva puta dnevno – najvažnije je ujutro i navečer.

Koristite vitamin B



Ponekad za to mogu biti zaslužni nutritivni nedostaci, posebice nedostatak vitamina B kompleksa i željeza, stoga uzmite multivitaminski dodatak kako biste bili oprezni. Međutim, kada uzimate dodatke, nikada ne uzimajte više od preporučene doze.

Pijte puno tekućine

Ne dopustite da vam usne i tijelo u cjelini dehidriraju, pijte više tekućine posebno zimi. Kako starimo, sposobnost naših stanica da zadrže vlagu opada pa se naš problem suhoće zapravo može povećati tijekom zime. Pokušajte popiti čašu vode svakih nekoliko sati.



Ne oblizuj usne!

Kada poližete usne, nanosite vlagu koja zatim isparava i čini vaše usne sušima nego prije. Lizanje ispucalih usana može u nekim slučajevima uzrokovati dermatitis oko usta, stoga oprez. Ako ste u iskušenju da poližete usne, samo zamislite da ste na njih namazali kravlju balegu – kravlja balega vam neće izliječiti usne, ali će vas sigurno spriječiti da ih poližete!!

Razmislite o cinku



Neki ljudi sline u snu što može isušiti vaše usne i pogoršati vaše ispucale usne. Ako je to problem, nanesite mast od cinkovog oksida svaku večer prije spavanja – to djeluje kao barijera za zaštitu vaših usana i spriječit će da se to dogodi.

Koristite prirodno ulje svoje kože

Ako slučajno radite vani i nemate ništa pri ruci za koristiti na usnama, evo nešto što možete učiniti……protrljajte prstom uz lice i nos, tako ćete pokupiti malo prirodnog ulja koje se proizvodi iz vaše kože. Ulje na prstu možete nanijeti na usne na uobičajen način. Kako dan odmiče, koža na nosu i licu postaje sve masnija, tako da uvijek imate prirodne zalihe – ne možete dobiti bolji kućni lijek od toga!

Hvala što ste pročitali ovaj članak. Nadam se da vam je bilo od pomoći. Autor John Moore – U mladosti sam i ja patio od ispucalih usana, pa govorim iz iskustva – Koristite moju poveznicu http://www.acne-information-guide.com

Načini za izbjegavanje bankrota

Postoji nekoliko dostupnih opcija ako ste u dugovima po kreditnoj kartici i ne želite proglasiti bankrot. Jedna je mogućnost dobivanje