HEKLANJE

Savjeti za smanjenje troškova energije

TEMU APP 100 E KUPON

Očekuje se da će buduće cijene prirodnog plina biti više, ali potražnja će rasti sporije nego u prethodnim projekcijama, prema posljednjoj godišnjoj dugoročnoj prognozi Uprave za energetske informacije, “Godišnja energetska perspektiva 2006.”

Dodatno, predviđa se da će potrošnja prirodnog plina u kućanstvima ove godine pasti za 6 posto u odnosu na razine iz 2005., ali porasti za 7,7 posto u 2007., kaže EIA.



Ušteda energije pomogla bi tim računima za hlađenje sada iu budućnosti. Kako biste uštedjeli energiju:

S erom plastike pred nama, studentske kreditne kartice postale su činjenica studentskog života. Studenti više ne mogu bez kreditne kartice. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice postavile su štandove unutar sveučilišnog kampusa tijekom prvog semestra kako bi privukle studente. Baš kao i obične kartice, studentske kreditne kartice imaju kreditni limit, poček, godišnju naknadu i nepodmirene troškove.

Prilikom podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu, svaki student mora imati na umu da on ili ona postavlja temelje svoje kreditne sposobnosti. Tako uspostavljena financijska reputacija utjecat će na buduće transakcije, kao što su najam stana, osiguranje, krediti za automobil itd. Sve buduće kartice koje steknete bit će ponuđene na temelju vaše pouzdanosti što je utvrđeno ovim zapisima.
Prije nego što podnesete zahtjev za studentsku kreditnu karticu, provjerite godišnju naknadu, kamatu, transakcijsku naknadu i sve ostale naknade. Kreditni uvjeti razlikuju se ovisno o izdavatelju. Razmislite hoćete li svoje obveze otplaćivati mjesečno ili ćete s vremenom otplaćivati kupljeno. Kako biste zaštitili svoju studentsku kreditnu evidenciju, pobrinite se da pravilno koristite karticu tako što ćete:

Pratite sve troškove
Plaćajte članarinu mjesečno
Nikada nemojte prekoračiti kreditni limit
Izbjegnite naknadu za prekoračenje limita

Ako ne podmirite obveze i ne podmirite svoje troškove, agencija za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti izdat će izvješće o kreditnom izvješću koje sadrži pojedinosti o vašem kašnjenju. Svaka legalna tvrtka može pristupiti ovom kreditnom izvješću u budućnosti. Ali bez vašeg prethodnog odobrenja kreditori studentskih kreditnih kartica, poslodavci i osiguravatelji ne mogu dobiti ova izvješća. Negativne informacije mogu ostati u vašem izvješću 7 godina, a bankrot može ostati do 10 godina. Ako ikad dug prema vašoj studentskoj kreditnoj kartici izmakne kontroli, obratite se izdavatelju i izradite modificirani plan plaćanja prema kojem ćete moći plaćati prihvatljive i smanjene iznose.

Većina studenata koristi svoje studentske kreditne kartice kako bi ‘izvukli’ gotovo sve bez predumišljaja, a time na kraju otplaćuju dugove po kreditnoj kartici iu svojim 30-ima. Bez sumnje, studentske kreditne kartice olakšavaju život opreznim studentima koji inteligentno kupuju i pažljivo raspolažu novcem.