HEKLANJE

Sedam esencijalnih ulja za štitnjaču

Ogroman postotak stanovništva trenutno ima problema sa štitnjačom, a kao rezultat toga, debljanje, metaboličke promjene i još mnogo toga! Korištenje ovih esencijalnih ulja može pomoći u poboljšanju funkcije štitnjače.
7 esencijalnih ulja za štitnjaču
Korištenje esencijalnih ulja izvrstan je način za održavanje zdravlja štitnjače. Mnoge ovdje spomenute biljke podržavaju vaše cjelokupno zdravlje, štitnjaču i metabolizam. Upala uzrokuje sindrom curenja crijeva, što zauzvrat povećava rizik od problema sa štitnjačom. Glavni uzroci problema sa hormonima štitnjače su neuravnotežena prehrana, prerađena hrana, propusna crijeva, izloženost kemikalijama i pretjerana upala.
Niska razina hormona koji stimulira štitnjaču često je povezana s nedostatkom antioksidansa.
Visoka razina hormona koji stimulira štitnjaču uzrokuje oksidaciju i upalu.
U propusnim crijevima kemikalije ulaze u tijelo uzrokujući upalu i toksičnost. Stres, neuravnotežena prehrana, netolerancija na hranu i nedostatak esencijalnih namirnica u našoj prehrani također stvaraju upalni odgovor.
Na što utječu hormoni štitnjače?
Metabolizam i apetit vaša su energija, sposobnost sagorijevanja masti, pa čak i upotreba hranjivih sastojaka u tijelu.
Tjelesna temperatura i tjelesne reakcije
Raspoloženje
Brzina otkucaja srca
Funkcija mozga
Održavanje mišića
Plodnost i hormonska ravnoteža
Snaga kosti
Eterična ulja mogu pomoći u suzbijanju korijena problema, posebno stresa. Eterična ulja izvrstan su izvor antioksidansa za tijelo i mogu pomoći u smanjenju upala. To, pak, pomaže štitnjači. Ulja koja pomažu u obnavljanju funkcije štitnjače:
Eterično ulje limunske trave
Limunska trava ima moćna protuupalna svojstva. Ovo ulje naneseno na vrat može vam pomoći ublažiti nelagodu u štitnjači i pružiti ljekovita svojstva.
Eterično ulje đumbira
Eterično ulje đumbira vrlo je korisno u smanjenju upala. Također puno pomaže probavnom traktu radeći pravilno. Na staničnoj razini đumbir smanjuje sindrom curenja crijeva i upalu. Mješavina ulja đumbira i limuna koja se koristi kao aromaterapija pomogla je očuvanju slinovnice kod pacijenata koji se liječe od karcinoma štitnjače.
7 esencijalnih ulja za štitnjaču
Eterično ulje kurkume
Rođak đumbira, kurkuma, na mnogo načina pomaže u održavanju zdravlja štitnjače. Propusna crijeva krivac su za pogoršanje stanja štitnjače. Eterično ulje kurkume može biti korisno za upalne bolesti crijeva. Ova su stanja izravno povezana s problemima štitnjače. Visoke razine hormona štitnjače ili T3 mogu uzrokovati stres i upale. Kurkuma također smanjuje stres na tijelu uzrokovan previsokim razinama T3. U studijama je kurkuma također smanjila rast stanica karcinoma štitnjače.
Eterično ulje lavande
Povišena razina kortizola ili hormona stresa može poremetiti normalnu funkciju štitnjače. Eterično ulje lavande smanjilo je razinu kortizola za gotovo 70% kod pacijenata koji se pripremaju za operaciju na otvorenom srcu. Lavanda također smanjuje slobodne radikale i oksidativna oštećenja snižavanjem razine hormona stresa kortizola. Znanstveno je dokazano da lavanda pomaže u smirivanju kože.
Esencijalno ulje sandalovine: Sandalovo drvo potiče dobro raspoloženje i umanjuje tjeskobu, simptom koji ide uz neravnotežu štitnjače.
Eterično ulje smirne
Smirna poboljšava sve funkcije štitnjače kod miševa, uključujući poboljšanje pretvorbe T4 u T3 i povećanje apsorpcije joda. Kao i mnoga druga spomenuta esencijalna ulja, i smirna smanjuje upalu i djeluje antioksidativno. Tamjan i smirna djelotvorni su u blokiranju upala. Smirna je spriječila nisku razinu hormona štitnjače u ženki miševa smanjivanjem biljega upale u tijelu.
Eterično ulje tamjana
Tamjan učinkovito blokira upalu u tijelu, a također pojačava učinke drugih esencijalnih ulja. Tamjan se koristi i za smanjenje bolova i upala u zglobovima. Tamjan može poboljšati stanja kože koja prate probleme sa štitnjačom, poput suhe kože. Tamjan može zaštititi štitnjaču smanjujući količinu slobodnih radikala u tijelu.
Eterična ulja za zdrav metabolizam
7 esencijalnih ulja za štitnjaču
Niska razina hormona koji stimulira štitnjaču može uzrokovati usporeni metabolizam i debljanje. Eterična ulja mogu se koristiti za podršku zdravom metabolizmu. (ulje grejpa, peperminta, cimeta i đumbira).
Eterična ulja koja smanjuju upalu:
timijan
karanfil
Ružin cvijet
eukaliptus
kopar
bergamot
Kako koristiti esencijalna ulja za potporu štitnjači?
Nanesite izravno na područje vrata. Kombinacija nekoliko vrsta esencijalnih ulja može povećati učinkovitost. Dobra kombinacija ulja štitnjače su klinčić, smirna, tamjan i limunska trava zajedno. Esencijalna ulja apsorbiramo izravno kroz kožu, kao i većina stvari koje stavljamo na svoje tijelo.
Pažnja! Mnoga esencijalna ulja koriste heksan i otapala za ekstrakciju biljnih spojeva. Koriste se čak i kemijska punila! Koristite samo čista i prirodna ulja s terapijskim svojstvima. Gore navedena ulja mogu se uzimati i oralno, koristeći 1-2 kapi dva puta dnevno, razrijeđene vodom. Eterična ulja nisu zamjena za lijekove, ali mogu podržati zdravlje tijela.
Redovito provjeravajte razinu hormona štitnjače sa svojim liječnikom i prema potrebi prilagodite liječenje. Budite oprezni ako ste osjetljivi na neko od esencijalnih ulja.

Oprema za kupaonicu

Kada vlasnici donesu odluku o poboljšanju opreme u svom domu, obično odabiru posao preuređenja kupaonice kako bi dodali vrijednost i