HEKLANJE

SEO Optimizacija i dupli sadržaj

Ako ste čitali o SEO optimizaciji vjerojatno ste već čitali o Google Panda, Penguin ažuriranjima te ste čuli da je Google penalizirao stranice sa duplim sadržajem.
SEO Optimizacija – Što je dupli sadržaj?
SEO Optimizacija – Dupli SadržajDupli sadržaj je sadržaj koji se pojavljuje u tekstu, domenama i u URL-u a sličan je sadržaju na drugim web stranicama. Dupli sadržaj može biti veliki problem zato što sadržaj na vašoj stranici može biti blokiran i tražilice mogu spustiti rank vaše web stranice.
Tražilica kao npr. Google ima svoje „spidere“ koji posjećuju naše web stranice, blogove i dr. pregledavaju sadržaj i rangiraju ih u skladu s tim. Ako na svojim stranicama imate duplog sadržaj najbolje je sto brže maknuti duplikat ili će vaša stranica biti penalizirana.
Postoji više načina kako da to učinite a najbolji je način da izbrišete sav dupli sadržaj i nakon toga optimizirate onaj koji je preostao na vašim stranicama. Dobro pregledajte sve tekstove i pobrinite se da kad sljedeći puta spideri posjete vaše stranice kako bi ih indeksirali ne pronađu iste tekstove.
Vrste Duplog Sadržaja:
Prva vrsta je kad je sadržaj sličan a druga vrsta je potpuno isti sadržaj. Sličan sadržaj je kad se sadržaj pojavljuje na dvije različite stranice ali su napisane različitim riječima i različita je struktura a potpuno isti sadržaj objašnjava sve tj. na dvije različite stranice se pojavljuje potpuno isti sadržaj (kopija) i takvih stranica se može pronaći na Internetu jako mnogo.
Prilikom pisanja teksta na svojim stranicama morate paziti da taj tekst bude unikatan i da vas Google ili netko drugi nemože optužiti da ste taj tekst kopirali sa druge stranice. Ako te tekstove nemožete napisati sami, možete dozvoliti nekom prijatelju da vam tekstove piše kao „gost vašeg bloga“ ili možete nekome platiti da to radi umjesto vas.
Stalno govorim kako je WordPress blog idealan za sve bez obzira dali ste potpuni početnik ili ne i bez obzira o kojoj temi pišete. Razlog zbog kojeg to stalno govorim su dodaci (plugins) koji vam mogu pomoći u svemu pa tako i u SEO optimizaciji i duplom sadržaju. Dodatak za dupli sadržaj (duplicate content) možete jednostavno instalirati i on će riješiti vaše probleme oko duplog sadržaja.
SEO Optimizacija i Puknuti Linkovi
Da bi SEO optimizacija bila savršena, osim duplog sadržaja morate paziti i na sve linkove koji se nalaze na vašim stranicama. Nesmijete imati tzv. „puknutih linkova“. Puknuti linkovi su linkovi koji ne vode nigdje tj. vode prema stranicama koje ne postoje jer su izbrisane. Ako ste imali duplog sadržaja i taj sadržaj ste izbrisali, morate izbrisati i sve linkove koji su vodili prema njima ili prema domenama kojih više nema jer su ugašene. Ako imate takvih linkova, to može naštetiti ugledu vaših stranica u očima Google-a a to može naštetiti prilikom rangiranja.
Zapamtite da je u vremenima koja dolaze najvažniji tekst koji imate na stranicama. Taj tekst mora biti unikatan i relevantan ključnim riječima za koje se natječete. Morate paziti na on-page optimizaciju prilikom pisanja teksta i nakon što ste ga napisali morate se pobrinuti o povratnim linkovima tj. off-page optimizaciji.
Svaka vaša stranica ili post mora imati dobro odrađenu SEO optimizaciju ako želite biti na vrhu tražilica prilikom pretrage.
Najbolja Pomoć za Dupli Sadržaj
Ako nemožete sami napisati unikatni sadržaj na svojim stranicama ili blogu moja preporuka je „Spin Rewriter“. Uz njegovu pomoć možete kopirati tekst sa drugih stranica i Spin Rewriter će ih pretvoriti u potpuno unikatni tekst koji možete staviti na svoje web stranice i blogove. Nećete imati problema sa Googleovim paucima (spiders) jer će vaš sadržaj biti jedinstven a to garantira Spin Rewriter koji je na tržištu već 20 godina i najbolji je koji se može naći na Internetu.