HEKLANJE

SEO OPTIMIZACIJA

TEMU APP 100 E KUPON

SEO optimizacija (Search Engine Optimization) predstavlja različite metode koje morate primjeniti za bolju poziciju vaše web stranice ili bloga u tražilicama kao što je Google.
SEO Optimizacija se dijli na On-page i Off-page optimizaciju
U On-page optimizaciju spada sve što morate napraviti na vašoj web stranici prilikom izrade a to možete relativno jednostavno napraviti sami ako se držite svih pravila On-Page optimizacije. Kod On-page optimizacije morate izabrati ključne riječi koje se moraju nalaziti u vašem sadržaju (2-4%) URL-u, vašem naslovu i podnaslovu, zatim u HTML kodu vaše stranice kao “title” tagu,” tag neke tražilice ne koriste, poželjno je imati ga radi drugih tražilica koje ih koriste.
U Off-page optimizaciju spada izgradnja povratnih linkova koji upućuju prema vašoj web stranici ili blogu. Iako trebamo imati što je moguće više dolaznih linkova moramo ih graditi postepeno (prirodno) tj. nije dobro imati previše linkova koji vode sa drugih web stranica prema vašoj u prekratkom vremenu.
Tražilice najviše cijene povratne linkove koji imaju “anchor” tekst i dolaze sa relevantnih stranica sa što većim PR. Povratne linkove možete imati sa drugih web stranica, blogova, foruma, direktorija itd.
Rezultati SEO Optimizacije
Ako je vaša domena nova, potrebno je neko vrijeme da Google i ostale tražilice pronađu vašu tek registriranu domenu. Takav proces imaju sve tražilice ali na našu sreću, mi ga možemo ubrzati. Našu novu domenu možemo prijaviti na Google tražilicu tako da im damo do znanja da naša stranica postoji. Kreiramo link na već postojećoj stranici. Podstranice nije potrebno prijavljivati jer će ih tražilice vrlo brzo same pronaći.
Iako smo prijavili našu domenu na tražilice, moramo pričekati da bi se pojavile prilikom pretrage. To će ubrzati odlična On-Page i Off-Page optimizacija ali kad jednom i dođemo na vrh, borba ne prestaje jer se tu trebamo i zadržati. Najbitnije je da imate mnogo texta koji je unikatan a ne kopiran sa druge stranice ili bloga i da ne prestajete dodavati novi tekst. Google i ostale tražilice vole mnogo sadržaja i takvim stranicama daju prednost.