HEKLANJE

Sigurnost i učinkovitost proizvoda za izbjeljivanje

Vijeće za znanstvena pitanja Američkog stomatološkog udruženja ili ADA pomno je pratilo razvoj proizvoda za izbjeljivanje. A potražnja za ovim proizvodima uvelike raste. ADA prepoznaje važnost postavljanja standardnih definicija kada govorimo o proizvodima za izbjeljivanje zubi.

“Izbjeljivanje”, na primjer, predstavlja proces koji će zube učiniti bjeljima ili barem djelovati bjeljima. Postoje 2 načina na koja se to može postići. Jedan je zapravo mijenjanje prirodne boje zuba, čineći ga bjeljim. Proizvodi za izbjeljivanje sadrže peroksid koji ne samo da uklanja površinske ili vanjske promjene boje, već također djeluje tako da prodire kroz duboke ili unutarnje mrlje. S druge strane, proizvodi koji ne izbjeljuju sadrže samo sredstva koja kemijskim ili fizičkim djelovanjem uklanjaju samo površinske mrlje.



Ove proizvode može izdati i/ili primijeniti stomatolog ili ih pacijent može kupiti izravno u ljekarni, što se naziva proizvodima bez recepta. Sve se to može podijeliti u 2 velike skupine.

Sredstva za izbjeljivanje ili izbjeljivanje koja sadrže peroksid

Proizvodi za izbjeljivanje i OTC proizvodi za kućnu upotrebu koji nose ADA Seal of Acceptance sadrže 10% karbamid peroksida. Ali postoje i usklađeni nečlanovi, a potrošačima je ostavljeno mnogo opcija za odabir. ADA savjetuje ljudima da se prvo posavjetuju sa svojim stomatologom prije primjene bilo koje otopine za izbjeljivanje.

Za otopine za izbjeljivanje na bazi vode, aktivni sastojak je vodikov peroksid
nastaje kao nusproizvod razgradnjom karbamid peroksida. Drugi nusprodukt je urea. Ostali sastojci izbjeljivača zuba koji sadrže peroksid su: karbopol, natrijev hidroksid, glicerin i arome.

Karbamid peroksid ima neutralan pH od 10 pa se smatra sigurnim i učinkovitim izbjeljivačem. Jedine uobičajene nuspojave korištenja karbamid peroksida ili hidrogena su osjetljivost zuba i iritacija oralne sluznice ili mekih tkiva u ustima, posebno desni. Tijekom ranih faza tretmana izbjeljivanja često se uočava preosjetljivost zuba. Iritaciju tkiva, najčešće nego ne, uzrokuju loše postavljeni noćni štitnik ili pladanj, a ne sama sredstva za izbjeljivanje. Ove dvije nuspojave su ipak samo privremene.

Za proizvode za izbjeljivanje koji se profesionalno primjenjuju, također postoji mnogo vrsta. Koncentracije vodikovog peroksida sadržane u ovim proizvodima kreću se od 15 do 35 posto. Često se koriste sa svjetlom ili laserom koji ubrzava djelovanje izbjeljivanja. Koristeći koferdam ili zaštitni gel, tkivo desni se izolira prije nanošenja proizvoda. Za razliku od korištenja proizvoda kod kuće za koje je potrebno do 4 tjedna prije nego što se vide vidljivi znakovi poboljšanja, profesionalno primijenjeni izbjeljivači djeluju za samo sat vremena.

Zubne paste za izbjeljivanje



Stručnjaci za oralno zdravlje poznate i kao sredstva za čišćenje zuba, paste za izbjeljivanje zuba s ADA pečatom prihvaćanja sadrže kemijske agense koji djeluju kao sredstvo za poliranje uklanjajući diskoloraciju površine i utječu na izbjeljivanje zuba.

Podaci o kreditu

Kredit preuzimate kada vam tijelo ili dobra osoba dodijeli određeni iznos novca. Postoje dva glavna izvlačenja kredita. Hipotekarni zajmovi ili

Tajne traženja povoljnih ponuda

Želite biti pronalazač povoljnih ponuda? Želite biti onaj koji uvijek pronalazi ponude i ima viška novca? Započnite s učenjem tajni