HEKLANJE

Sjetva i njega patlidžana

TEMU APP 100 E KUPON

Pripravite sjetvenu površinu za presađivanje patlidžana štihajući duboko do 30-40 cm; istodobno povisite gredice kako bi omogućili brzo ocijeđivanje površinskih voda i postupke natapanja bočnim prodiranjem vode. Oblikujte redove na međusobnoj udaljenosti od 80-100 cm, dok će biljčice biti međusobno udaljene oko 50- 70 cm.
Kad to obavite, napravite male rupe duboke 7-8 cm i u njih stavite biljčice s njihovim čitavim zemljanim ovojem; zatim nagrnite zemlju. Rabite biljčice s 4.-5. pravim listom i čitavim ovojem zemlje. Redovito zalijevajte, nikada preobilno, ali često. Razdoblje presađivanja traje od kraja travnja do sredine svibnja na otvorenom polju.
Njega nasada
Odstranite štetne trave redovitim okopavanjem koje ima i svrhu da zemljište održava prozraćenim i manje kompaktnim. Često se izvodi i lagano ogrtavanje, koje, osim što dopušta lakše natapanje bočnim prodiranjem vode, biljki daje potporu i učvršćuje ju. Pokrivanje zemljišta je odličan postupak jer drastično doprinosi smanjenju zahvata čišćenja među redovima. Izvodi se s crnom plastičnom folijom i može biti potpuno, ako se pokriju redovi i površina među redovima, ili djelomično, ako se pak pokrivač ograniči samo na redove. Obilna i česta natapanja u ljetnom razdoblju donose velike blagodati biljki, koja bi inače krenula u susret opeklinama stabljike i listova, otklanjajući i opasnost padanja listova i malih plodova. Natapanje mora biti završeno izričito bočnim prodiranjem vode.
Obično je potrebno zabiti jedan drveni kolac (potporanj) visine I m za koji se veže biljka.To je na kraju skoro neizbježan postupak za osiguranje odlične stabilnosti biljke, pogotovo kada je u punoj fazi produktivnosti.

Bolje ponude od eBaya?

Jeste li se ikada zapitali kako ljudi koji prodaju proizvode na eBayu mogu tamo plasirati proizvode i zaraditi? Prva stvar