HEKLANJE

Smanjite račun za režije

Pa, svi se vrtimo od svojih računa za režije. Dakle, što se može učiniti da se smanje troškovi energije?

Očito je da je najbolji način da smanjite svoj račun za komunalije korištenje izvora energije u nekomunalnom poduzeću. Solarna energija se može koristiti za zagrijavanje kuće, dok se geotermalna energija može koristiti za hlađenje i grijanje kuće. Iako su ovo sjajni izbori, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako biste smanjili taj monstruozni račun za režije.



Poklopci ventilacijskih otvora – U većini domova postoje prostorije koje se rijetko koriste. Vrlo jednostavan i vrlo jeftin način za smanjenje troškova grijanja je izolacija tih prostorija od ostatka vašeg doma. Da biste to učinili, trebali biste zatvoriti ventilacijske otvore u sobi. Ventilacijski otvori se, međutim, rijetko dobro zatvaraju. Da bi strategija bila učinkovita, trebali biste kupiti poklopce za ventilaciju i postaviti ih preko otvora. Poklopci su oblik plastike i sprječavaju izlazak topline iz ventilacijskih otvora. Zatim zatvorite vrata dotične sobe i napustite je. Koristeći ovu strategiju, možete učinkovito smanjiti svoj dom izuzimajući kvadraturu koja se mora grijati. Što je manja površina, to je mala količina novca za grijanje kuće.

Prozori – Prozori su najveći rasipnici energije u vašem domu. Vaši prozori moraju dobro brtviti. Ako to ne učine, toplina će izlaziti iz njih, uzrokujući stalno paljenje grijača. Ako provjerite da vaš prozor čvrsto pristaje u okvir kada je zatvoren, možete značajno smanjiti račun za režije. Zvuči kao mala stvar, ali stvarno se reklamira.

Programabilni termostat – Grijanje vašeg doma čini pedeset posto vašeg računa za režije. Iako je topao dom neophodan za osnovni život zimi, dom ne treba stalno grijati. Ako postoje razdoblja tijekom dana u kojima nitko nije kod kuće zbog posla ili škole, programabilni termostat može se koristiti za smanjenje troškova grijanja. Jednostavno programirajte termostat da se isključi tijekom odgovarajućeg vremena i ponovno uključi prije nego što itko stigne kući. Smanjenje potreba za grijanjem od četiri do osam sati dnevno brzo će povećati vaš račun za režije.

Ako su vaši računi za režije potpuno izvan kontrole, nešto fundamentalno nije u redu s vašim domom. Morate ići naprijed i dobiti energetski pregled. Revizor će izaći i pregledati vaš dom. Oni tada mogu identificirati problem, što bi trebalo učiniti i dati druge savjete za smanjenje vašeg računa. Ovisno o tome koliko je vaša situacija loša, energetski pregled može smanjiti vaš račun za komunalije za 50 posto ili više.

Troškovi električne energije su visoki i očekuje se da će nastaviti rasti u doglednoj budućnosti. Poduzmite korake za smanjenje računa za komunalije sada i godinama ćete žeti prednosti.

Pet taktika za izgradnju kredita

Ako želite podnijeti zahtjev za kreditnu karticu, morat ćete osigurati dovoljnu kreditnu sposobnost. U stvarnosti, ovo nije lak zadatak –