HEKLANJE

Smjernice za umirovljenike o upravljanju ulaganjima

TEMU APP 100 E KUPON

Financijski mediji posljednjih su se godina toliko usredotočili na to kako ulagači mogu akumulirati bogatstvo za mirovinu da su često previdjeli što bi ulagači trebali učiniti nakon što doista odu u mirovinu.

Ali s prvim valom baby boomera koji iduće godine navršavaju 60 godina, sposobnost umirovljenika da upravljaju svojom imovinom postat će puno veći problem.



Kako financijsko planiranje postaje sve složenije – i kako radnici postaju sve odgovorniji za financiranje vlastite mirovine – investitorima bi bilo mudro potražiti savjet o plovidbi u mirovinskim vodama.

American Century Investments razvio je nagrađivanu knjižicu od 21 stranice, “Upravljajte svojim ulaganjima tijekom umirovljenja”, koja pomaže voditi ulagače kroz različita pitanja dok se približavaju i ulaze u mirovinu, uključujući:

Tražite način da smanjite svoje troškove benzina? Mogli biste naučiti voziti na 55 – brzini za koju većina stručnjaka kaže da je najekonomičnija na plin. Mogli biste zamijeniti svoj automobil za model koji guta manje skupog eliksira. Auto možete ostaviti kod kuće 10% vremena.

Ili možete kupovati kreditnom karticom s kreditnom karticom koja vam nudi popust na gorivo. S obzirom na to da cijena benzina raste velikom brzinom kakvom nije bila od 1972., kreditne kartice s popustom na plin postaju sve popularnija opcija za ljude koji žele uštedjeti nešto novca na crpkama.

I nije ni čudo. S prosječnom cijenom punjenja spremnika benzina od 30 USD i više, ušteda od čak 10% svaki put kada ga natočite snažan je poticaj da odustanete od 1-5% gotovine i nagradnih bodova u korist kreditne kartice koja vam vraća novac u plinu. Kako bi ponuda bila još slađa, mnoge od najboljih ponuda su standardne kreditne kartice koje će vam platiti rabat na bilo koju marku benzina koju kupite.

Popusti se kreću od 3% do 10% povrata gotovine na vaše kupnje na benzinskim postajama. Isplaćuju se različitim metodama, uključujući darovne kartice, popuste na druge kupnje i kredite na vašem računu. Od svih njih, čini se da kartice koje rabat za benzin izravno primjenjuju na vaš postojeći saldo imaju najviše smisla na površini. Primjenom iznosa rabata na vaš postojeći saldo, također smanjujete svoju mjesečnu isplatu kamate smanjujući iznos na koji se kamata naplaćuje.

Među kreditnim karticama koje nude popuste na sve kupnje na bilo kojoj benzinskoj postaji, čini se da je AAA Diamond Advantage Visa od MBNA među najboljima. Nudi 5% popusta na bilo koju marku kupljenog goriva, plus jedan nagradni bod za svaki potrošeni dolar. Nagradni bodovi se automatski primjenjuju na vaš račun. Kada zaradite 5000 bodova, tvrtka izdaje poklon bon od 50 USD za AAA usluge.



Ako ste voljni ograničiti kupnju na jednu marku goriva, možete zaraditi 10% popusta na sve kupnje Marathona tijekom prvih 60 dana nakon čega slijedi popust od 5% za kupnju goriva nakon toga. Shell MasterCard, koju izdaje Citibank nudi 5% rabata na kupnju goriva i 1% rabata na opće kupnje. Ušteđeni iznos pripisuje se izvodu vaše kartice svakog mjeseca. Osim toga, svake godine kada napravite 9 ili više kupnji Shell benzina, odričete se svoje godišnje naknade od 20 USD.

Najbolje je da pri odabiru kreditne kartice za rabat goriva proučite sve ponude i otkrijete koja vam najviše odgovara. Benzin je jedan od većih mjesečnih troškova za većinu ljudi. Mogućnost smanjenja računa za benzin za 10% ili više godišnje svakako vrijedi malo istražiti kreditnu karticu prije donošenja odluke. Ne zaboravite izračunati prosjek kreditnih kartica koje nisu specifične za popuste na benzin. Standardna kreditna kartica s izvrsnim programom povrata novca I sustavom nagradnih bodova mogla bi biti vaš najbolji izbor od svih.