HEKLANJE

Socijalna trgovina: kako je koristiti zajedno s e-trgovinom za povećanje prodaje

TEMU APP 100 E KUPON

Jesu li socijalna trgovina i e-trgovina zamjenjivi ili su oboje ključni elementi integrirane marketinške strategije?
Što je socijalna trgovina
Sada je jasno kako su društveni mediji radikalno utjecali na način na koji kupujemo robu i usluge, posebno tijekom globalne pandemijske situacije. I upravo se u ovom svijetu savršeno povezanih potrošača, gdje su interakcija, razmjena informacija i mišljenja na dnevnom redu, rađa socijalna trgovina .
Socijalna trgovina metoda je mrežne prodaje koja koristi društvene medije kao stvarne vitrine za izlaganje proizvoda. Na taj način, svaki put kad se proizvod označi na postu ili priči, korisnik može kliknuti na oznaku i biti preusmjeren izravno unutar e-trgovine kako bi nastavio s navigacijom ili kupnjom.
Društvena trgovina vs e-trgovina
Glavni čimbenik koji razlikuje društvenu trgovinu od e-trgovine je interakcija između povezanih korisnika : društveni su mediji zapravo izvrsnost mjesta na kojima korisnici mogu javno podijeliti informacije o proizvodima ili iskustvima kupovine s određenom robnom markom. Ova suradnja između korisnika u procesu kupnje dovela je do pojave koja se naziva „socijalna kupovina“. Tako, utječući jedni na druge, korisnici surađuju u istraživanju i preporučuju najbolji izbor kupnje.
To se ne događa u “tradicionalnoj” e-trgovini, gdje je iskustvo kupovine “usamljeno” i statičnije : korisnici nemaju mogućnost međusobne rasprave o određenom proizvodu niti imaju manevarski prostor za interakciju platformu, budući da možete samo kliknuti za nastavak ili ne uz razne korake da biste došli do kupnje. Ono što oni mogu učiniti u najboljem slučaju jest konzultirati ⎯ ako su dostupni, mišljenja drugih korisnika koji su već pokušali kupiti taj proizvod / uslugu.
Odavde se identificira još jedna važna razlika između, na primjer, Facebook trgovine i “tradicionalne” e-trgovine. U prvom slučaju, budući da je korisnik aktivni protagonist u procesu kupnje, on također obavlja funkciju promocije proizvoda, postajući referentna točka za zajednicu potencijalnih kupaca.
Oni koji se bave socijalnom trgovinom u Italiji , kao i u cijelom svijetu, zapravo moraju imati na umu ovo opće pravilo: pozitivni komentari korisnika koji ispričaju svoje iskustvo i preporučuju proizvod imaju snagu da daju ogroman poticaj prodaji . Isto tako, negativni komentari o iskustvu mogu poništiti svaki napor web marketinga za prodaju proizvoda na mreži.
Stoga postaje lako razumjeti koliko je dobra strategija društvene trgovine osnova vašeg poslovanja na mreži. S jedne strane, zadržati zajednicu motivirajući ih da sudjeluju u marketinškim inicijativama za širenje informacija o proizvodima svojim prijateljima, s druge strane, da se brinu o njima i odmah djeluju u slučaju nezadovoljstva … prije nego što postanu virusni!
Socijalna trgovina i e-trgovina: alternative ili integrirani kanali?
U ovom trenutku sami sebi kažete: “Ali tko me onda natjera da otvorim tradicionalnu e-trgovinu koja, između ostalog, zahtijeva i velike troškove, dugotrajno određivanje vremena i stalno održavanje, kada društvenu mrežu mogu otvoriti lako i besplatno ( !) trgovina, poput Facebooka i Instagrama Shop ? ”
Odgovor je “Istina, ali samo djelomično”. Trenutno socijalna trgovina iz nekoliko razloga nije u mogućnosti u potpunosti zamijeniti tradicionalnu e-trgovinu . Prvo, najvažnije, jest da Facebook / Instagram trgovine ne dopuštaju korisniku da dovrši kupnju (plaćanje) iznutra, ali klik korisnik je nužno poslan vanjskoj podršci, pa i -commerce ili kanalu za razmjenu poruka .
Nadalje, ako je točno da je Facebook mjesto na kojem ljudi mogu saznati više o proizvodima i robnim markama, istina je i da je ova društvena mreža rođena s primarnom funkcijom zabave korisnika , nudeći mu različite podražaje poput videozapisa, članaka, slike s kojima možete komunicirati i zabaviti se. Sve to stvara smetnje i distrakciju unutar postupka kupnje, nešto što se ne događa na platformi e-trgovine s dobro dizajniranim UX-om , gdje je fokus isključivo na prodaji , izbjegavajući ometanje korisnika u trenutku kupnje . postupak.
Ostali važni aspekti ⎯ i vrlo dragi, posebno oglašivačima! ⎯ su: prvo, svi mjerni podaci o navigaciji ostaju u posjedu društvene mreže, a ne robne marke , drugo, društvena trgovina ne uključuje aktivnog korisnika (onoga koji traži proizvod ili uslugu … koji je ujedno i onaj koji ima CR bolje!), ali usredotočen je samo na koncept zaslona, ​​stoga je više usmjeren na stimuliranje / privlačenje korisnika, umjesto na pretvaranje u kupnju.
Socijalna trgovina i e-trgovina: cjelovita strategija!
Stoga vidimo da su tradicionalni društveni mediji i e-trgovina , umjesto da govore o zamjenjivosti jedne trgovine u odnosu na drugu, usko povezani i uvijek bi trebali raditi u krajnjoj sinergiji: prvi potiču interakciju korisnika i doprinose poticanju kvalitetnog prometa. unutar e-trgovine, potonji prate korisnika do kupnje putem strukturirane navigacije.
Nadalje, posjedovanje kataloga proizvoda na Facebooku omogućuje vam provođenje ciljanih kampanja za ponovno ciljanje kako biste korisnike potaknuli na kupnju, automatski predlažući proizvode za koje su pokazali interes za e-trgovinu.
e-trgovina
Jedan od najvažnijih poslovnih izazova, kao i velika marketinška prilika , postalo je integrirano upravljanje robnom markom između društvenih mreža i e-trgovine , gdje društvene mreže imaju za cilj potaknuti potrošače na međusobnu interakciju. Kroz mišljenja, komentare, prijedloge kako bi se sami potrošači mogli pretvoriti u podržavatelje tvrtke i proizvoda. S druge strane, e-trgovina, koja koristi pozitivne učinke društvenih medija i promet generiran klikovima na proizvode koji dolaze iz trgovine, ima temeljnu ulogu zapravo zatvaranja prodaje.
Zbog toga Facebook Shop (i druga društvena trgovina) trenutno ne zamjenjuju tradicionalnu e-trgovinu , već predstavljaju snažnu polugu za širenje dosega i jačanje lojalnosti potrošača . Stoga su zasigurno alat koji se koristi zajedno s tradicionalnom e-trgovinom za povećanje internetske prodaje .

Jeftini prijenosi domena

Možete odlučiti prenijeti svoju domenu jer ne dobivate odgovarajuće usluge za novac koji trošite. Prijenos domene zapravo je prijenos registra