HEKLANJE

Softver za praćenje podružnica: uobičajene značajke i usluge proizvoda

Ako ste zainteresirani za pokretanje vlastitog affiliate problema, niste sami. Svaki dan veliki broj vlasnika tvrtki odlučuje učiniti upravo to. Kako bi vaš affiliate program bio uspješan, morat ćete se odlučiti za softverski program za praćenje affiliate

Softver za praćenje podružnica koristi se za praćenje vaših podružnica, ako ste vlasnik tvrtke. Afilijacije su webmasteri, web izdavači ili vlasnici web stranica s kojima ste partner. Ovo partnerstvo podrazumijeva da svojim partnerima dajete oglase, često u obliku poveznica ili bannera. Ako imate softver za praćenje suradnika, taj se softver može upotrijebiti da vas obavijesti svaki put kada je neka od vaših suradničkih veza ili bannera rezultirala prodajom. Ako je tako, od vas će se tražiti da nadoknadite svoju podružnicu. Ova je naknada često unaprijed određeni iznos oko kojeg ste se oboje složili.



Ako ste zainteresirani za kupnju softverskog programa za praćenje partnera, što biste trebali biti ako želite pokrenuti vlastiti partnerski program, morat ćete donijeti odluku. Ta odluka uključuje vrstu softvera koju želite kupiti i od koga. Na mreži ćete vidjeti da postoji veliki broj pojedinaca i tvrtki koje prodaju softver za praćenje podružnica. Kako biste odlučili koji je softver najbolji za vaše poslovanje i vaše potrebe, savjetujemo vam da ispitate i usporedite više različitih programa.

Budući da postoji velik broj različitih softverskih programa za praćenje podružnica, vjerojatno ćete otkriti da svaki softverski program dolazi sa svojim jedinstvenim uslugama i značajkama. Unatoč činjenici da svaki softverski program vjerojatno ima svoje jedinstvene značajke, postoje neke zajedničke značajke i usluge koje se nalaze u većini softverskih programa za praćenje podružnica. Te značajke mogu uključivati, ali ne bi trebale biti ograničene na, korisničku podršku, izvješća o zaradi, kategorizaciju podružnica, različite razine provizija i prijave podružnica.

Kada oglašavate da ste zainteresirani za pokretanje affiliate programa, vjerojatno ćete dobiti veliki broj upita. Ti će upiti vjerojatno biti webmasteri, vlasnici web stranica i web izdavači koji su zainteresirani za prijavu na vaš affiliate program. Svi ti upiti mogu biti previše da biste ih sami riješili. Zbog toga velik broj softverskih programa za praćenje suradnika također uključuje obrasce za prijavu suradnika. Ovi će obrasci pomoći da vaše prijave za partnere budu odvojene od svih drugih važnih poslovnih papira.

Jedna značajka koja je, gotovo uvijek, uključena u većinu softvera za praćenje suradnika su detaljna izvješća o zaradi. Detaljna izvješća o zaradi važna su za vođenje vaše financijske evidencije. Bez izvješća o zaradi, morali biste ručno izračunati sve te podatke. Softverski program za praćenje podružnica može generirati ova izvješća za vas u nekoliko sekundi. Ta će izvješća često dati pregled stope klikova vaših suradnika i njihove prodaje na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj osnovi.
Različite razine provizije još su nešto što biste trebali ispitati kada tražite softver za praćenje podružnica. Većina novih programa ponudit će ovu značajku, ali neće svi programi. Ova važna značajka omogućit će vam da svakoj od svojih podružnica platite različiti iznos novca. Na primjer, možete platiti jednoj od svojih podružnica petnaest posto od svake prodaje, ali možda ćete htjeti platiti drugoj podružnici samo deset posto. Ako je to slučaj, trebat će vam ova značajka za točno odvajanje i dokumentiranje razine zarade i provizije za svaku podružnicu.

Još jedna popularna značajka softvera za praćenje podružnica je podrška korisničkoj službi. Iako podršku korisničkoj službi pružaju gotovo svi programeri i prodavači softvera, ne nude je svi. Ova popularna značajka iznimno je važna, osobito ako ste novi u svijetu affiliate marketinga. Uz podršku korisničke službe, iskusan predstavnik tvrtke trebao bi vam moći pomoći sa svim pitanjima ili problemima koje imate.

Isplati li se refinanciranje?

Refinanciranje se može isplatiti, ali nije prikladno za svakoga, kao opće pravilo, refinanciranje se može isplatiti ako je trenutna kamatna

Jeste li lovac ili farmer?

Želite da vaši klijenti, potencijalni kupci, distributeri, profesionalni kontakti, osoblje, distributeri, mediji i druge treće strane koje bi vas mogle