HEKLANJE

SOLIJARI – SIGURNI ILI NESIGURNI?

SOLIJARI – SIGURNI ILI NESIGURNI?

Danas se oko solarija vodi mnogo kontroverzi. Jesu li
jesu li uistinu sigurni ili nisu sigurni, pitanje je na koje svatko želi odgovor. Pridonose li solariji faktorima koji uzrokuju rak kože i mnoge druge vrste raka? Puno je pitanja – a iznenađujuće malo dobrih odgovora.



Ono što sam uspio utvrditi iz istraživanja i što svi stručnjaci za kožu i zdravlje imaju reći na tu temu je da su solariji sigurniji od sunčanja vani na suncu, glavni faktor je da će deset minuta u solariju dati imate isti rezultat kao da ste tri sata na suncu – što se tiče sunčanja – bez tri sata oštećenja i opeklina koje bi sunčeva svjetlost uzrokovala vašoj koži.

Postoje dvije različite vrste solarija – onaj u kojem ležite i noviji ‘stojeći’ solarij koji daje puno bolji rezultat i ravnomjerniju preplanulost. Troškovi solarija uvelike variraju, a mogu se kupiti čak i za samo 250 USD za manje krevete niže kvalitete.
Veći i kvalitetniji kreveti mogu koštati i do 5000 dolara ili čak više.

Ali jesu li sigurni? Da i ne. Ako se koriste prema uputama, relativno su sigurni i nema potrebe za brigom. Morate nositi zaštitne naočale kako biste zaštitili oči od ultraljubičastih zraka, a također morate koristiti losione za sunčanje koji su posebno namijenjeni za sunčanje u zatvorenim prostorima. Nepoduzimanje ovih mjera opreza može – i hoće – rezultirati oštećenjem mrežnice, većom vjerojatnošću raka kože ili drugih kožnih bolesti, ranim borama, pa čak i opeklinama od sunca.

Također je važno početi polako kada prvi put koristite solarij. Započnite s najnižim postavkama, s minimalnim vremenom provedenim u solariju, i postupno dobivajte ten. Što su niže postavke i što manje vremena provodite u solariju, to će vaša koža biti zdravija.

Ovo je dobar razlog da posjedujete vlastite solarije, umjesto da koristite one u salonima za sunčanje. Broj putovanja koja ćete morati obaviti u vašem lokalnom salonu i broj sesija koje ćete morati platiti da biste dobili preplanuli ten koji stvarno želite mogu se zbrojiti. Zapravo, čak može na kraju koštati više od onoga što bi koštala kupnja vlastitog novog solarija. Gledajući ovaj trošak, kožari su također u iskušenju da ‘ubrzaju proces’ koji obično rezultira oštećenom i nezdravom kožom.

Gotovina je kralj

Ako razumijete i slijedite osnovno načelo “gotovina je kralj”, možete zauvijek promijeniti svoj život. Život će vam biti financijski manje

Povijest kreditnih kartica

Koncept kredita nije nov. U starom Egiptu i Babilonu – prije više od 3000 godina – trgovci su se mijenjali

HUAWEI P30 PRO MASKE

Veliki 6.47-inčni zaslon, prekrasan dizajn i kamera koja ostavlja bez daha glavne su hvale vrijedne karakteristike novog Huawei P30 Pro.