HEKLANJE

Starenje – zaustavite antioksidanse

Nitko od nas ne želi stariti. Čak i ako je to neizbježno, svi želimo izgledati mlado. To je i ispravno jer mladost ima ljepotu koja je odsutna u godinama. Kako vam antioksidansi mogu pomoći u borbi protiv ostarjelog izgleda? Dopusti nam da saznamo.

Antioksidansi: što su oni – naše je tijelo neprestano napadnuto zagađenjem, sunčevim zrakama i drugim štetnim čimbenicima. Spašavajući tijelo, proizvodimo slobodne radikale. One su molekule kisika bez elektrona. Ovi slobodni radikali traže po tijelu slobodni elektron. Uzimaju ga iz zdrave stanice i ubijaju. To je vrlo štetno za tijelo i ubrzava starenje. Antioksidansi daju elektron tim slobodnim radikalima i sprječavaju ih da oštete zdrave stanice. Tako nas štite od starenja.



Antioksidansi: kako ih koristiti. Većina vitamina poput vitamina C i vitamina E su antioksidansi. Dobivate ih iz hrane. Beta-karoten koji je vrsta vitamina A izvrstan je antioksidans. Dobivate ga iz hrane kao što je mrkva. Također možete uzimati dodatke ovih vitamina prema savjetu liječnika. Neki vitamini su opasni u većim dozama. Selen je još jedan antioksidans. Bakreni peptid je još jedan. Neki od ovih antioksidansa formulirani su za lokalnu primjenu i mogu se koristiti za održavanje mladog izgleda kože. Na tržištu su dostupne mnoge formulacije vitamina za borbu protiv starenja izgleda primjenom. Pažljivo odaberite onaj koji odgovara vašem tipu kože. Razgovarajte sa svojim liječnikom i borite se protiv starenja. Antioksidansi su naši prijatelji.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.