HEKLANJE

Starsuckers

TEMU APP 100 E KUPON

Što obične ljude tjera da prate omiljene “celebrity-je” i daju im ogromnu pažnju ? Redatelj Chris Atkins skida nam “mrežu” lažnog sjaja i obmane koja stoji iza “zastora”. Kroz poglavlja ukazuje nam kako je lako manipulirati ljudima, servirati im banalni i trivijalni sadržaj bez obzira na potražnju javnosti, plasirati spinove te proizvoditi lažne vijesti. Redatelj je i sam isprobao plasirati lažne vijesti o “celebrity-ma” na koje su tabloidi u Velikoj Britaniji nasjeli i objavili ih bez provjere izvora i sadržaja. Posebice je zanimljiv i dio gdje roditelji “guraju” svoju djecu u showbiz industriju, samo da bi osjetili “pet minuta slave”.
Današnji mediji u svijetu gotovo da i nemaju etički kodeks i ulogu informiranja javnosti, već se vode profitom pa tako plasiraju žutilo i senzacionalistički sadržaj gdje caruju crna kronika i showbiz. Uloga postaje kreiranje i kontrola nekritičke mase i besciljnih potrošača. Osobito je opasan utjecaj medija na djecu i mlade, gdje im se serviraju lažne vrijednosti i prividi stvarnosti. Izvrstan dokumentarac o glorificiranju poznatih osoba i medijskoj manipulaciji.

Heklanje kao Ritual Povezanosti

Heklanje se često proteže izvan individualnog čina stvaranja i postaje ritual povezanosti s drugima, prošlošću i svijetom oko nas. Ova

Koristi i šteta soli

Sol je mineralna tvar koja se sastoji od 99% natrijevog klorida. To je praktički jedini mineral koji čovjek jede. Okus