HEKLANJE

Što je kredit?

Što je kredit?
Imate kredit kada vam tijelo ili osoba posudi određenu svotu novca.

Postoje dvije glavne vrste kredita.
Stambeni zajmovi ili hipoteke te osobni ili potrošački zajmovi povezani s određenim objektom ili objektima – na primjer, novom kuhinjom ili domom. Revolving kredit putem platnih kartica moći će omogućiti pristup određenom iznosu novca koji možete trošiti kako želite, širokom spektru poduzeća i drugih maloprodajnih objekata.



Otplata
Zajmovi se obično isplaćuju u stabilnim dozama unutar dogovorenog vremenskog razdoblja. Hipoteke ili stambeni zajmovi mogu se otplaćivati s različitim dozama, ali većina osobnih zajmova definira stabilne, gotovo jednake otkupe.

Revolving kredit znači da ste uvijek imali pristup iznosu vašeg kreditnog limita koji nije potrošen. Svaki put kada otplatite dio duga na čekanju, iznos kreditnog limita koji imate, ponovno je dostupan za potrošnju. Dakle, ako imate kreditni limit od 1000 €, potrošite 300 € i 100 € popusta, tada imate na raspolaganju 800 € za potrošnju.

Bez obzira koju vrstu kredita odabrali, pripazite da rate otplaćujete na vrijeme, inače možete biti suočeni s ekonomskim sankcijama.

Interes
Kako bi zadovoljili rizik pozajmljivanja i ostvarili profit od svog novca, zajmodavci općenito naplaćuju kamate zarađene na zajmove i revolving kredite. To treba imati na umu kada izračunavate rate.

Na primjer, ako posudite 100 € i kamata se plaća u godišnjem indeksu od oko 10%, ukupni dug će biti 110 €. Ovo je poznato kao jednostavna kamata. Anatokismoi su naviknutiji. To znači da se kamata periodički obračunava na kamatu.

Na primjer, ako dugujete 100 € i naplaćujete 10% na godišnjoj osnovi na kraju prve godine, dugovat ćete 110 €. U drugoj godini, zajmodavac će naplatiti 10% ovog ukupnog iznosa i dodati ga dugovanju na čekanju, i tako bi trebao biti 121 € i tako dalje. Kamata se može povećati nakon bilo kojeg vremena – jednog dana, jednog tjedna, jednog mjeseca i tako dalje.

Krediti za otplatu fiksnog iznosa kamata izračunatih unaprijed i dodanih dozama. Često postoji novčana kazna, ako želite podmiriti dug prije nego što su se dogovorili.



Sa svojim revolving kreditom koji vam može otplatiti koliko god želite, bilo kada. Često možete izbjeći plaćanje kamata, ako platite ukupni iznos koji ste do sada posudili da biste platili prvu ratu.