HEKLANJE

Što je Mp3?

U današnje vrijeme, ako želimo slušati glazbu na ulicama, moramo imati Mp3 uređaj. Čak su i telefoni koje možemo slušati glazbu stvoreni za puštanje pjesama u MP3 formatu. Baš kao što su svi nekada imali walkman, i sada svi imaju Mp3 player Ali najvažnija stvar nije player, to je Mp3. Mp3?
Mp3, poznat i kao ‘MPEG sloj 3’, modul je ‘kodeka’ (kompresije / dekompresije). Služi za uklapanje audio podataka u manje prostora uz što manji gubitak. Mp3 može smanjiti originalnu nekomprimiranu audio datoteku do 12 / 1 s vrlo malo gubitaka. Također je moguće komprimirati većom brzinom od ove: međutim, gubici će početi biti veći, a kvaliteta zvuka će se smanjivati.
Ovako komprimirana audio datoteka naziva se Mp3 datoteka i mogu je preslušati programi koji prepoznaju ovu metodu kompresije. Također, budući da datoteka nema određeni opisni dio i sastoji se u potpunosti od podataka, svaki dio Mp3 datoteke je slušljiv. možete podijeliti Mp3 datoteke ili ih u stvarnom vremenu slušati s Interneta., ne trebate imati cijelu datoteku pri ruci.