HEKLANJE

Što možete učiniti ako imate problema s popravkom kreditnog izvješća?

Jeste li ikada imali problem koji jednostavno nije mogao biti riješen? Beskrajni telefonski pozivi, pisma i sati brige stvarno vas mogu pogađati.

Često se u kreditnim izvješćima nalaze pogreške koje je teško ispraviti. Možda se tuđi račun prikazuje na vašem kreditu. Možda je zajmodavac prijavio pogrešne podatke. Zajmodavac je jednom prijavio zakašnjelo plaćanje, a dao mi je raspored plaćanja koji je pokazao da nikad nisam propustio plaćanje. Odbili su ga ukloniti, rekavši da doista kasni, iako nisu mogli navesti mjesec kada je kasnio. Drugi je zajmodavac rekao da sam im poslao ček koji se vratio kao nedostatna sredstva, iako je to bilo elektroničko zaduženje putem telefona. Poslali su broj usmjeravanja kao broj računa, što je uzrokovalo propušteno plaćanje. No, danima su mi se svađali da “drže u rukama” ček s oznakom NSF. Bio je potreban telefonski poziv iz moje banke da to razjasnimo.



To može biti frustrirajuće. Ipak, vitalno. Vaše kreditno izvješće diktira koliko plaćate da biste posudili novac i imali osiguranje. Pogreška vas može koštati tisuće dolara ako se ne razjasni.

Prošli ste odgovarajućim kanalima i dostavili svu potrebnu papirologiju. Ipak, vjerovnik i dalje odbija popraviti izvješće. Što radiš sada?

Možete započeti pisanjem izjave od najviše 100 riječi u kojoj se navodi vaše osporavanje točnosti stavke kreditnog izvješća. Zatim ga podnosite kreditnom uredu. Dodat će se vašem kreditnom izvješću bez naknade.

Zakon, kroz Zakon o jednakim kreditnim mogućnostima, zahtijeva od zajmodavaca da razmotre informacije koje pokazuju da bi vaše kreditno izvješće moglo biti netočno. Zajmodavcu jednostavno date dokumentaciju koja dokazuje vaš spor. Najbolje je to učiniti prije kreditne provjere zajmodavca. Na taj način, svi ste spremni.

Ako smatrate da je agencija za izvješćivanje kredita kriva što netočnost ostaje u vašem izvješću, možete tužiti agenciju za izvješćivanje kredita prema Zakonu o poštenom izvješćivanju o kreditnoj sposobnosti zbog “nemarnog” ili “namjernog” nepoštivanja. Ako pobijedite, bit će vam plaćeni sudski i odvjetnički troškovi.

Možete nastaviti prikupljati svoju dokumentaciju i ponovno podnijeti svoje osporavanje. Možda će vam nove informacije i novi pogled na agenciju više pomoći.

Općenito, najbolji način da se nešto ukloni je da vjerovnik zatraži da se to ukloni. Od vas se može tražiti da vjerovniku date svoju dokumentaciju. Neće priznati da ga imaju pravo van. Na primjer, kartičarska kuća nedavno mi je poslala kreditnu karticu na moje djevojačko prezime za račun moje majke. Nikada nije tražila da me se doda na njezin račun. Kad se to pojavilo na mom kreditnom izvješću nakon tri zahtjeva za uklanjanjem s računa, bio sam ljut. Tvrtka se zaklela da nema podataka da je moje ime ikada bilo na računu, ali da će ga ukloniti s mog kredita. Trajalo je šest mjeseci.



Svakako provjerite svoje kreditno izvješće tri puta godišnje. Imate pravo na jedno besplatno kreditno izvješće godišnje od svake od tri glavne agencije. Možete otići na www.annualcreditreport.com za više informacija. Kada podnesete zahtjev za kredit, pitajte koji je vaš kreditni rezultat, samo iz znatiželje. Većina kreditnih bodova može se kupiti online za manje od 10 USD. Obavezno provjerite svoj FICO rezultat jer ga koriste zajmodavci.

3 alata za affiliate marketing

Izraz affiliate marketing koristi se za opisivanje ugovora o oglašavanju između vlasnika web stranice i trgovca. Ako ste istraživali mogućnosti

Trogirsko kulturno ljeto

Turisti se također mogu zabaviti i na Trogirskom kulturnom ljetu gdje se organiziraju mnoga događanja tijekom ljetnih mjeseci, a otvaranje