HEKLANJE

Što se promijenilo nakon pandemije – kakvi su odnosi u obiteljima?

TEMU APP 100 E KUPON

Pandemija je dovela do bujice nasilja među partnerima, tvrde znanstvenici koji su istraživali učinke kroničnog i akutnog stresa na parove bez obzira na konzumaciju alkohola, što je ključni faktor iza agresivnog ponašanja.
Pandemija COVID-19 donijela je opasne promjene u ljubavnim odnosima, pokrenuvši incidente nasilja intimnog partnera u odnosu na doba prije novog koronavirusa. Kako su definirali američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), ovaj oblik nasilja javno je zdravstveno pitanje koje uključuje fizičko, seksualno i psihičko nasilje između sadašnjih i bivših partnera ili supružnika.
Prema studiji Sveučilišta Georgia, objavljenoj u Psychology of Violence , restriktivne mjere poput kućnog zatvora dovele su do šest do osam puta više slučajeva vršnjačkog nasilja u SAD -u, s 2 slučaja fizičkog nasilja. Godišnje u 15 i psihološke od 16 do 96 godišnje. Zapravo, pandemijski stres, koji je istraživanje povezalo s agresivnim ponašanjem, utjecao je i na skupine s niskim rizikom.
Konkretno, iako su stope ostale visoke kod partnera s prijavljenom zlouporabom alkohola, utjecaj koronavirusnog stresa bio je izraženiji kod onih koji nisu pili ili konzumirali znatno manje alkohola dnevno i koji su u normalnim okolnostima, a ne usred ekstremnih događaja poput kao pandemija., mogu zaštititi svoje odnose od posljedica stresa, objašnjavaju stručnjaci.
Prva studija, koja se usredotočila na izbijanje epidemijskog stresa, obuhvatila je 510 volontera koji su zamoljeni da odgovore na razdoblje prije i nakon početka COVID-19 za stresore povezane s koronavirusom, fizičko nasilje i njihov psihološki stav prema partnerima kao konzumacija alkohola, čimbenik koji povećava agresivnost. Važan element je vrijeme istraživanja, u travnju 2020., kada su mjere izolacije dosegle vrhunac u SAD -u. Polovica sudionika izjasnila se kao pripadnici manjinskih skupina na temelju njihova spola ili seksualne orijentacije.
” Postoje dokazi da su velike prirodne katastrofe , na primjer, kada se izgube osnovni resursi i ljudi prisiljeni živjeti u vrlo bliskom kontaktu, popraćene eksplozijom nasilja među partnerima “, rekao je vodeći istraživač Dominic Parrott, profesor psihologije. Ravnatelj Sveučilišnog centra za istraživanje međuljudskog nasilja.
Istraživači ističu da mjere za ublažavanje posljedica pandemije , poput financijske potpore ili povećane zdravstvene zaštite, mogu smanjiti stres i učestalost seksualnog nasilja među partnerima , čemu bi također mogli pridonijeti. Politike za smanjenje širenja virusa.

Listarići

Potrebno je pola kile brašna, jedno cijelo jaja, 2 žumanjka, velika žlica masti, dodavati pola mlijeka i pola vode, posoliti