HEKLANJE

Što spol otkriva o našoj osobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Naše erotsko ponašanje otkriva naš karakter – Pogledajmo u kojoj je mjeri seks ogledalo naše osobnosti
Možda vam se čini čudnim, ali se naše erotsko ponašanje ne razlikuje mnogo od ostalih aspekata našeg ponašanja. Na primjer, malo je vjerojatno da će otvorena, draga, pristupačna i fleksibilna osoba biti uska i udaljena u svom erotskom ponašanju.
Stručnjaci koji proučavaju ljudsko ponašanje objašnjavaju da je većina ljudi kombinacija ponašanja, “mješavina” mnogih različitih komponenti koje mogu biti suprotne jedna drugoj. Drugim riječima, okupljamo elemente ozbiljnosti, nježnosti i razigranosti u različitim omjerima, svaki prema našem temperamentu. Sastav ovih elemenata oblikuje našu osobnost i ogleda se u svakom aspektu našeg ponašanja, čak i erotskom, oblikujući našu seksualnost.
Ali kad osoba smatra da se određena ponašanja npr. nježnosti ili zaigranosti , ne odgovaraju mu, nisu primjerene ili su neka vrsta izopačenosti koju si ne dopušta, tada ih može eliminirati iz svog svakodnevnog ponašanja i ponašati se strogo i hladno. Ovaj će se čovjek vjerojatno slično ponašati i tijekom spolnog odnosa. S druge strane, nije isključeno da si dopušta “odstupanje” tijekom spolnog čina prezentirajući sliku – obično u njezinom pretjerivanju – koju u svom svakodnevnom životu u biti odbacuje.
Prema podacima istraživanja, kao i postojećim psihološkim teorijama, nemoguće je odvojiti našu spolnost od naše cjelokupne osobnosti jer su to pojmovi koji su potpuno isprepleteni. Zbog toga se naše spolno ponašanje oblikuje i razvija s vremenom – kao i naša osobnost – kako stječemo više iskustva i veće samopouzdanje.