HEKLANJE

Što su injekcije botoxa i jesu li za vas?

TEMU APP 100 E KUPON

Svatko želi izgledati lijepo i zauvijek mlado, no kako starimo, očekuje se gubitak mekoće kože što rezultira borama i znakovima starenja. Jedan od načina usporavanja ovog vidljivog procesa starenja su kozmetičke terapije i injekcije. Trenutno na tržištu postoji mnogo proizvoda koji vam obećavaju mlađi i atraktivan izgled.

Svaki dan gledamo puno reklama kozmetičkih tretmana, koji daju sigurnost za svoje proizvode. Ono što uglavnom očekujemo od ovih proizvoda je da će nam ukloniti bore i nabore koji izgledaju neatraktivno. Među tim proizvodima najpopularniji su kolagen, Restylane i Botox injekcije. Ove injekcije imaju svoju primjenu i karakteristike. Usmjerimo našu pozornost na Botox u ovom članku.



Botulinum toksin poznat je već stoljećima, no cijenjen je nedavno otkrićem Botoxa. Botox je uveden prije trideset godina. Ranije se ubrizgavao u mišiće oko očiju pacijenata koji su patili od križa.

Injekcija Botoxa (Botulinum a toxin) je metoda za vraćanje glatkog i mekog izgleda. Injekcija botoksa je tretman koji je odobrila FDA (Udruga za hranu i lijekove). To je pročišćeni protein koji se dobiva iz bakterije clostridium botullinum, toksina koji također može uzrokovati trovanje hranom. Botox je jednostavan i brz tretman. Prema ASAPS-u (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) Botox je najbrže rastući tretman za bore.

Bore nastaju zbog prekomjerne upotrebe mišića lica. Botox se ubrizgava u ciljani mišić tankom iglom. Botox jednostavno deaktivira mišiće koji stvaraju bore. Botox blokira oslobađanje kemikalije acetilkolina, koja prenosi živčane signale za kontrakciju mišića. Dakle, to je mehanizam inaktivacije mišića. Ovaj proces slabi mišiće koji stvaraju bore mrštenja. Uz Botox te se bore izglađuju i postaju gotovo nevidljive u roku od tjedan dana.

Botoks uglavnom djeluje na papke, bore namrštenog lica, bore od smijeha i bore na čelu. Ubrizgava se u malim dozama. To je brza terapija. Botox se godinama koristi u liječenju raznih pacijenata. Injekcija botoxa također se može koristiti za migrenske glavobolje. Također može smanjiti znojenje na dlanovima, ispod pazuha i na rubu kose.

Pacijentima kojima se ubrizgava botox savjetuje se da se pridržavaju nekoliko smjernica i implikacija prije i nakon tretmana ako žele optimalne rezultate. Nakon injekcije, na ciljano područje može se staviti led koji će smanjiti oteklinu i nelagodu. Postupak ubrizgavanja traje samo desetak minuta i nakon toga pacijenti se bez odlaganja mogu vratiti svom uobičajenom životu. Nemojte masirati tretirano područje jer to može uzrokovati modrice. Botox se ne smije koristiti tijekom trudnoće, dojenja i neuroloških bolesnika.

Ako se ubrizga previše toksina ili ako se ubrizga na krivo mjesto u tijelu, može doći do spuštenih mišića kapaka koji će trajati tjedan dana ili više. Učinak botoxa traje 3-6 mjeseci i uzrokuje minimalnu bol. Definitivno je ovaj proizvod dobar za one ljude koji žele promijeniti svoj izgled i žele gladak i jasan izgled bez bora bez potpune operacije.