HEKLANJE

Strukturirani anuitet podmirenja: prava stvar

Pokazalo se da anuiteti strukturirane nagodbe pružaju vrijedan, siguran i zajamčen izvor doživotnog prihoda stranama u slučaju ozljede ili drugim slučajevima. Danas razmatramo situacije u kojima bi ti posebni anuiteti bili od pomoći.

Osobna ozljeda.
Ovo je većini očito, ali pogledajmo pobliže situacije koje bi mogle opravdati takve nagodbe.



Privremeni ili trajni invaliditet.
Strukturirana nagodba ovdje može pomoći tako što će osigurati pokrivanje troškova rehabilitacije, ako ih ima.

Skrbništvo nad maloljetnicima ili osobama smanjene uračunljivosti.
Već smo vidjeli kako opasno loše upravljanje paušalnim plaćanjem za dijete može ozbiljno utjecati na buduću skrb o djetetu. Jamstvo da će skrb za ozlijeđeno dijete biti pokrivena uvelike će pridonijeti ukupnoj kvaliteti života njegovatelja i djeteta.

Protivzakonita smrt, osobito kada preživjeli supružnik i/ili djeca trebaju stalni prihod.
Kada tragedija pogodi glavnog zarađivača novca, gubitak obitelji se osjeća na mnogo načina. U nekim slučajevima to može uzrokovati financijsku propast obitelji. Strukturirana nagodba može pomoći nadomjestiti izgubljeni mjesečni prihod i pružiti obiteljskom osjećaju da će stanarina, računi itd. biti plaćeni.

Teške ozljede, osobito one koje rezultiraju skraćenim životnim vijekom.
Još jednom, zaštita financijske budućnosti obitelji ili njegovatelja kako bi se osiguralo pokrivanje specijalizirane skrbi i plaćanje mjesečnih troškova.

Slučajevi u kojima se buduće potrebe mogu odrediti danas.
Ovo je malo riskantnije jer može biti teško predvidjeti troškove u budućnosti. Međutim, određeni troškovi mogu biti fiksni ili ih je lakše predvidjeti poput hipoteka, školarina i mjesečnih računa.

Ako se netko nađe u bilo kojoj od ovih situacija, važno je uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

1-Značajni, tekući medicinski troškovi
2-Troškovi rehabilitacije ili stalne skrbi
3-Školarina, mirovina, predujam za kuću ili hipoteku
4-Zamjena mjesečnih primanja, godišnjih primanja ili dopunskih primanja< Iako se neki od njih mogu činiti predaleko u budućnosti da bi se o njima razmišljalo, njihovo ignoriranje prouzročit će više poteškoća nego što je potrebno.