HEKLANJE

Studentske kreditne kartice – lekcija o upravljanju novcem

Studentske kreditne kartice mogu biti korisne. Koliko god to banalno zvučalo, to je najbolji način na koji ih mogu opisati, iz vrlo osobnih iskustava. Dopustite mi da vam ispričam nekoliko stvari koje su mi se dogodile na prvoj godini i bacim malo svjetla na maglovite zablude o studentskim kreditima.

Nisam bio privilegiran student što se tiče financija. Neprestano sam tražio načine da prikupim sredstva samo da pokrijem svoje školarine i troškove knjiga. Druga su djeca morala bacati novac svojim roditeljima na piće ili ultra trendi/preppy odjeću za bratstvo (polo majice pastelnih boja i chino kaki hlače u izobilju, ne zaboravi svoje sandale od 80 USD), dok sam ja grebao i hvatao pandžama samo da stignem na nastavu. Jedno sam se vrijeme pokušao preživjeti igrajući poker, ali to se pokazalo uzaludnom idejom.



Došlo je do te točke da su me više puta izbacili sa sveučilišta u oba semestra moje prve godine. Ironično, svaki put mi je nedostajalo oko 300 dolara, iako je to bilo dovoljno da se moram otimati za neki novi plan kako bih uštedio svoje kreditne sate. Naravno, nakon što sam izvršio uplatu i bio ponovno primljen u školu, dobio bih 200 dolara naknade za kasnu registraciju i ciklus bi počeo ispočetka.

Dok sam patio, postojalo je jednostavno rješenje točno pred mojim licem svaki put kad bih prošao pored banke. Studentska kreditna kartica obično ima ograničenje potrošnje od oko 500 – 1000 USD. Namjerno je postavljen na nisku vrijednost kako bi studenti naučili štedljivo trošiti, a banke su zaštićene od toga da bezumni klinci s koledža potroše polovicu njihove rezerve gotovine i onda ne izvrše plaćanje. Međutim, moji povremeni računi od 200 i 300 dolara dobro bi stali pod to ograničenje, pa bi mi čak ostalo dovoljno na vrhu da mogu uživati u nekoliko malih luksuza.

Prošao sam pored svih znakova za studentske kreditne kartice, a da nisam ni pogledao jer sam odgojen sa stigmom koju imaju mnoga studentica, onom roditeljski uvriježenog mišljenja da su kreditne kartice loša vijest ako si mlad. Potencijalno zato što se toliko roditelja našlo na pogrešnoj strani jednadžbe kredita i kamata, vjerujući da će njihovi potomci upasti u istu zamku.

Voljela bih da to nisam pomislila. Mogao sam biti pošteđen toliko problema – i toliko zakašnjelih naknada – da sam samo podnio zahtjev za karticu.

Neke studentske kreditne kartice također zahtijevaju supotpisnika. Banke to čine kao sigurnosnu mrežu za sebe i studenta, u slučaju da student ne može izvršiti plaćanje, a ne možete ih kriviti što žele pokriti simboličnu pozadinu svih uključenih strana.

Studenti koji se suočavaju s mojom bivšom nevoljom mogli bi se bojati visokih kamatnih stopa koje imaju studentske kreditne kartice u usporedbi s drugim karticama. To je sasvim razumljivo, a kreditne kartice ne treba shvaćati olako. Međutim, ako ste dovoljno odgovorni da se nosite s plaćanjima, možete rano izgraditi dobar kredit, što će vam kasnije u životu dati beskrajne prednosti.

Bloganje s Word Pressom

U blogosferu sam ušao tek krajem 2005. nakon što sam shvatio da propuštam važan dio cijelog žanra “mrežne komunikacije”. Kako

Ruka s kliještima

Kliješta su prvi put razvijena u Europi kao pomoć pri obradi metala. Budući da je Europa bila među aktivnim razvijačima