HEKLANJE

Studentske kreditne kartice – što trebate znati prije nego što se prijavite

TEMU APP 100 E KUPON

Svaki student može vam reći da je vidio nekoliko ponuda studentskih kreditnih kartica u kampusu. Ove ponude kreditnih kartica su posvuda. Dolaze u vrećicama u studentsku knjižaru, u studentske novine i, naravno, na internetu. Ali studentska kreditna kartica obično krije neke zamke za nesuđenog studenta. Ako razmišljate o studentskim kreditnim karticama, razmotrite ove čimbenike prije nego što se prijavite.

Prethodno odobrenje



Većina studentskih kreditnih kartica mami mlade ljude obećanjem da su unaprijed odobreni za karticu. Ovaj postupak prethodnog odobrenja obično uključuje provjeru vaše kreditne sposobnosti i donošenje odluke na temelju niza čimbenika da biste bili dobar kandidat za kredit. Ako imate dobru kreditnu sposobnost, postupak predodobrenja potvrđuje da ste sposobni i voljni vratiti svoj dug na vrijeme iu cijelosti.

Međutim, većina studenata nema nikakav kredit. Dakle, postupak predodobrenja jednostavno uključuje potvrdu da ste student. Ovo bi vas trebalo učiniti sumnjičavim. To znači da je tvrtka spremna kockati se da nećete vratiti dug, dajući im dodatnu kamatu koja bi mogla biti u stotinama ili tisućama dolara.

Kamatna stopa

To nas dovodi do pitanja kamatne stope. Za većinu studentskih kreditnih kartica kamata je enormno visoka. To je zbog činjenice da se kockaju hoćete li im moći vratiti ili ne. Međutim, kako bi vas namamili da se prijavite, mogu ponuditi razdoblje bez kamata.

Ovo beskamatno razdoblje također dolazi s nekim zamkama. Ako propustite plaćanje ili jednom ili dvaput zakasnite s minimalnom uplatom, mogli biste biti podložni stopi neurednosti koja u nekim slučajevima iznosi čak trideset posto.

Minimalna uplata

Većina ljudi će pogledati studentsku kreditnu karticu i pomisliti da će biti lako rukovati njome zbog niske minimalne uplate koja dospijeva svakog mjeseca. Ali ako svaki put platite samo ovu minimalnu uplatu, završit ćete s ogromnim iznosom kamata. Razmislite o tome na sljedeći način: ako dugujete sto dolara, a minimalna dužna uplata je petnaest dolara, nagomilat ćete kamate na preostalih osamdeset pet dolara. Ako je vaša kamata dvadeset posto, to je sedamnaest dolara dodanih vašem sljedećem računu. Kamate koje skupljate veće su nego što plaćate. Vaš će račun zapravo biti veći što dulje plaćate, a ne niži. Uvijek platite više od minimalne uplate.



Dobar kredit

Prednost studentskih kreditnih kartica je u tome što možete izgraditi dobru kreditnu povijest s dobrom evidencijom plaćanja tijekom vremena. Stoga uvijek plaćajte svoj račun na vrijeme i u cijelosti ako je moguće. Ako ne možete svaki mjesec u cijelosti otplatiti svoju studentsku kreditnu karticu, pokušajte barem udvostručiti minimalnu uplatu. Studentske kreditne kartice mogu biti vaš alat za učenje o budućnosti odgovornog upravljanja financijama.