HEKLANJE

Studentske kreditne kartice – zašto su doista potrebne

Uz sve više izvješća o studentskom dugu koji se povećava do te mjere da diplomanti još uvijek otplaćuju svoje dugove deset ili više godina nakon diplomiranja, oprostit će vam se ako mislite da biste trebali izbjegavati studentske kreditne kartice. To, međutim, ne mora biti slučaj. Postoji niz razloga zašto vam možda treba kreditna kartica, a ako se mudro i pažljivo koriste, studentske kreditne kartice mogu se pokazati neprocjenjivom imovinom.

Korištenje studentske kreditne kartice za sigurnu kupnju



Činjenica je da sve više i više ljudi sudjeluje u Internet kupovini ove ili one vrste. Postoji vrlo realna šansa da ćete htjeti obaviti kupnju putem Interneta, bilo da kupujete tjednu kupovinu namirnica ili rođendanski dar za nekoga kod kuće. Internet nudi izvrsnu priliku za kupnju artikala po sniženim cijenama kojima inače ne biste imali pristup. Studentska kreditna kartica omogućuje vam sigurnu i zaštićenu online kupovinu. Kreditne kartice općenito nude metodu sigurne kupnje, a mnoge nude osiguranje od kupnje obavljene putem interneta.

Izgradnja buduće kreditne povijesti

Izgradnja kreditne povijesti nije jednostavan zadatak za mnoge ljude, ali studentske kreditne kartice omogućuju vam upravo to. Kada dođe vrijeme za kupnju kuće ili veliku kupnju automobila ili nekog drugog predmeta, teško ćete pronaći zajmodavca koji vam je voljan ponuditi kredit, osim ako ste prije posuđivali novac. Korištenjem kreditnih kartica za studente i osiguravanjem da izvršite potrebne otplate do datuma dospijeća, marljivo ćete graditi kreditnu povijest koja će vam biti od velike koristi u budućnosti.

Zajedničko vlasništvo

Kreditne kartice za studente dolaze u različitim oblicima. Vjerojatno najsigurnija opcija je studentska kreditna kartica koja nudi zajedničko vlasništvo između studenta i roditelja. To omogućuje roditeljima da otplate dio ili većinu posuđenog kredita, ali također daje mogućnost učeniku da otplati dio salda. Odlukom o smjeru radnje, proračunu i ograničenjima potrošnje prije nego što kartica stigne, možete imati pristup sredstvima kada su vam potrebna, ali i dalje biti prisiljeni poslovati razumno i unutar vlastitih financijskih ograničenja.

Ograničenja i poticaji

Kao i kod mnogih kartica, kreditne kartice za studente imaju postavljeno kreditno ograničenje. Obično su te granice prilično niske jer studenti nemaju ili imaju malo prihoda da vrate posuđeni iznos. Opet, ovo može pomoći u učinkovitom upravljanju potrošnjom i proračunom. Još jedna karakteristika zajednička mnogim karticama je program poticaja. Kreditne kartice za studente također nude nagrade ili poticaje, iako se obično temelje na studentskom životu i razumnoj upotrebi kreditne kartice.



Studentski život može biti financijski teško razdoblje za studente i njihove roditelje. Studentska kreditna kartica omogućuje pristup novcu u hitnim slučajevima ili za potrebne kupnje. Upotreba u hitnim slučajevima je trenutak kada će većina studenata i obitelji vidjeti pravu vrijednost kreditne kartice. Odabirom kartice koja nudi zajedničko vlasništvo roditelja i djeteta donekle se smanjuje limit potrošnje te se potiče razumna potrošnja i razumna otplata.

Tesla

U New Yorku je 7. siječnja 1943. preminuo jedan od najvažnijih znanstvenika u povijesti – Nikola Tesla. U dokumentarnom filmu

STATIČNA WEB STRANICA

Mnogi se nemogu odlučiti što je bolje za njihove potrebe, statična web stranica ili blog. Riječ statična vam sve govori.