HEKLANJE

SUPER FIREFOX TRIKOVI

O ogromnoj popularnosti firefox preglednika (browsera) vjerujem da nije potrebno puno pričati jer i ptice na grani znaju koliko je firefox popularan kako među mlađom tako i među starijom gardom korisnika interneta.
Umjesto još jednog dosadnog posta kako je firefox bolji od internet explorera ili kako i zašto je opera bolja od internet explorera napisat ću nekolicinu trikova za firefox za koje možda prije niste čuli.
Shortcuts (skraćenice ili prečaci ) – svi znamo da se kombinacijom tipki CTRL+T otvara novi tab, CTRL+N novi prozor, CTRL+U pregled koda, CTRL+D dodajemo bookmark, CTRL+F tražilica, CTRL+J download prozor, i tako dalje..
Ono što možda niste znali je kombinacijom CTRL+ENTER dodajte www i .com u adresu, smanjite ili povećajte font pomoću CTRL+ +/-. Pritisnite spacebar (razmaknicu) i dobivate isti efekt kao i s “page down”, a pomoću shif+razmaknica obrnut efekt od “page down”.
Mouse Shortcuts – CTRL + scroll up/down – povećavate ili smanjujete veličinu slova. Kliknite link s srednjom tipkom miša (kotačićem) i link se otvara u novom tabu.
Drag and drop – uhvatite i povucite (drag) favicon-u bilo koje stranice i jednostavno je ispustite (drop) u bookmarks-e ili na desktop , isto vrijedi i za linkove ili slike. Obilježite komad teksta i odvucite ga u search bar, google će odradit pretragu.
Bookmarks – Prvo otvorite bookmarks CTRL+B, surfajući uvijek naletite na dobre stranice, eh tada odradite jedan CTRL+D i pospremite stranicu u svoje “favorite”. Nije loše da si pospremljene stranice sortirate po mapama. Postojećim favoritima dajte ključne riječi, desni klik – properties te pod “keyword” upišite ključnu riječ. Sada u adress bar upišite samo ključnu riječ i otvara se vaš favorit!
Za one koji misle da znaju i mogu više postoji naredba koja glasi about:config. Upišite je u adress bar i poigrajte se.
via: sabljakdavor.com

Imovina i vaše poslovanje

Kako biste pridobili potencijalne investitore za financiranje vašeg poslovanja, morate ih impresionirati svojom poslovnom oštroumnošću, a ne pokušavati ih zaslijepiti