HEKLANJE

Super hrana za mršavljenje: skriveno blago u kuhinji

TEMU APP 100 E KUPON

Indija je poznata po začinima i egzotičnoj hrani. Evo pet indijskih super namirnica koje nisu samo dobre za vaše zdravlje, već i blagotvorno utječu na težinu i ljepotu vaše kože i kose. Vjerojatno ćete neke od njih pronaći u svojoj kuhinji.
Netko super proizvode smatra mitom, netko – reklamnim pojmom ili novom riječi na polju zdravlja. Superhrana danas je hrana s velikom koncentracijom hranjivih sastojaka. Opremljeni su raznim vitaminima i elementima u tragovima i doprinose zdravom načinu života. No, nutricionisti su uvjereni da ovo nije ništa drugo do marketinški potez.
5 super namirnica za mršavljenje porijeklom iz Indije
Uvjereni smo da upravo egzotični avokado, tikvice, maslinovo ulje promiču zdravlje. Ili možda u našoj kuhinji već postoje vrijedni proizvodi za koje nismo ni znali? Nudimo popis super hrane iz indijske kulture.
Crna sol
Crna sol sadrži toliko sumpora koliko tvrdo kuhani žumanjak. Ovaj je proizvod zasićen vrijednim tvarima i mikroelementima i uspješno će zamijeniti klasičnu kuhinjsku sol. Uz to, crna sol pomoći će kod zatvora, probavnih smetnji, žgaravice, nadutosti, nadutosti i slabog vida.
sezam
Izvor je visokokvalitetnih bjelančevina koje služe kao prevencija dijabetesa, snižavaju krvni tlak i kolesterol . Visok postotak cinka (Zn) u sjemenu potiče proizvodnju kolagena. Sjeme sezama tonizira kožu i povećava njezinu elastičnost.
Kokosovo ulje
Kokosov orah bogat je izvor vrijednih masnoća u prehrani. Ovaj super proizvod će biti koristan za probavni sustav, ne sadrži kolesterol. Kokosov orah ima pozitivan učinak na kvalitetu kose i kože, ali pomaže i da postane vitkiji. A kokosova voda izuzetno je hidratantna, siromašna je kalorijama i odgovarat će vam na ljetnim vrućinama.
Tamarinda
Ovaj proizvod sadrži brojne zdravstvene prednosti, kao što su otapanje bubrežnih kamenaca, liječenje malarije, pročišćavanje krvi. Tamarind sadrži visoku koncentraciju antioksidansa, vitamina, elemenata u tragovima i pomagala u probavi. Voće održava ljepotu svojim učinkom čišćenja i toniziranja, što čini kožu blistavom, mladolikom i zdravom. Tamarind je bogat izvor minerala kalija (K) i kontrolira kolesterol.
Šećerna trska
Ovaj čudotvorni proizvod pomaže pomladiti naš ključni organ za detoksikaciju – jetru. Njegovu sposobnost liječenja žutice ljudi koriste već jako dugo