HEKLANJE

Sušilice rublja, spas u zimsko doba

TEMU APP 100 E KUPON

Vani ne prestaju padati kiša i snijeg, a vaše rublje na stalku baš i ne pokazuje pretjeranu inicijativu da se u dogledno vrijeme osuši? Miris dima i kuhanja zarobljen u toplini doma, s druge strane, narušit će čistoću istog? A da jednostavno problem riješite tako što ćete nabaviti sušilicu?
Sušilica možda jest praktično rješenje koje vam i samima prvo pada napamet u gore spomenutoj situaciji, međutim to nikako nije jedina njezina prednost. Jednako kao i kod izbora perilice rublja, ukoliko se ne odlučite za kombinirani model dorastao istovremeno i pranju i sušenju, na početku u obzir morate uzeti dimenzije. S obzirom da je ova vrsta uređaja i u standardnim veličinama izuzetno lagana, uštedu prostora uglavnom ćete moći postići postavljanjem iste na već postojeću perilicu rublja. Uglavnom iz razloga ukoliko vam to dozvole drugi uvjeti koje za sušilicu morate osigurati. Pritom prvenstveno mislimo na ventilacijsku sušilicu kojoj će biti potreban odvod za prilikom sušenja rublja nastalu paru budući da ona radi na principu odvodnje iz samog uređaja. Ako se s druge strane odlučite za kondenzacijski model, vaš uređaj moći ćete postaviti gdje god želite s obzirom da takva vrst sušilice paru, odnosno vodu, skuplja u za to predviđenu kondenzacijsku ladicu koju ćete po završetku sušenja jednostavno izliti niz slivnik (ova voda naime nije uporabljiva u nikakve druge svrhe!).
Pronađite mnoštvo modela Sušilica rublja na web stranici jeftinije.hr
Po pitanju zapremnine nastojte se voditi zapremninom kakvu ima vaša perilica rublja, veća može biti no manja nikako nije poželjna. Da uštedu energije postižemo izborom visokog energetskog razreda znaju već i ptičice na grani, no ovdje vam u tome dodatno može pomoći i odabir modela sa samostalnim podešavanjem temperature pa će određenom rublju biti dovoljno već 40 stupnjeva dok ćete za neko drugo, manje osjetljivo, moći izabrati i 60. Ukoliko se ne opredijelite za digitalizirani model, s već predviđenim programom temperature i vremena za određenu vrstu rublja, uzmite u obzir da će vam trebati neko vrijeme da se, podešavate li vrijeme i temperaturu sami, naviknete na svoj novi uređaj kako vas umjesto suhog rublja s druge strane vrate ne bi dočekao mokar ili još gore presušen i izgužvan veš koji bi i najboljem glačalu bio izazov.
S obzirom da se princip rada kod sušilica rublja svodi na ispuhivanje vrućeg zraka, dvije su stvari koje valja napomenuti. Prva je golema količina vlakana rublja koja se nakuplja u za to predviđen filter koji je po svakom sušenju potrebno temeljito očistiti čime se sprečava uredan rad stroja i eventualna mogućnost zapaljenja pri visokim temperaturama. Ona druga, ali ne manje bitna jest da vam ukoliko posjedujete sušilicu omekšivač rublja neće uopće biti potreban. Miris koji biste tako dobili ispuhat će se u unutrašnjosti bubnja, a s mekoćom u stroju sušena rublja omekšivač se ionako ne može mjeriti!

Domaći sajmovi i Inozemni sajmovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je nova dva javna poziva u okviru Poduzetničkog impulsa iz prvog programskog područja: MINPO, http://minpo.hr/default.aspx?id=4139

Heklanje kao Neprekidna Inspiracija

Heklanje postaje izvor neprekidne inspiracije koja obasjava svaki aspekt života heklača. Kroz ovu vještinu, heklači otkrivaju da je svaki trenutak