HEKLANJE

Temelji ljepote

Većina nas je čula staru izreku: “Ljepota je samo duboka.”

Pa nije baš istina. Ljepota je vanjska manifestacija dobrog zdravlja, dobre genetike i dobre volje. Stanje našeg zdravlja ogleda se u kvaliteti kože i sjaju kose. Lijepa jaka kosa i čista glatka koža rezultat su dobre prehrane. Stanje našeg uma i namjera ogleda se u našem osmijehu, u našim očima i u pogledu koji naši voljeni imaju prema nama. Lijep osmijeh i blistave oči rezultat su dobrog stava. Dobra genetika? Pa, to je samo rezultat dobre sreće.



Iako nije dubok, otvoren je za tumačenje. Uostalom, ljepota JE u oku promatrača. Oni koje jako volimo uvijek su nam lijepi, bez obzira kako zapravo izgledali.

Bez obzira na našu genetiku i sreću, bez obzira na način razmišljanja, većina žena želi izgledati što je moguće zdravije i ljepše. Bilo da želite izgledati savršeno na naslovnici časopisa; ili samo što je moguće zdravije, živahnije i mladolikije, prvi korak u stvaranju novog režima ljepote je otkrivanje pružate li alate potrebne vašem tijelu za popravak i održavanje sebe i zdravlja vaše kože, kose i noktiju. Osnovni čimbenici koji utječu na njihovu pojavu su 1) prehrana, 2) hidratacija, 3) toksikacija, 4) hormonski profil i 5) spavanje.

Prehrana

Vaše tijelo svakodnevno obnavlja i popravlja stanično tkivo i treba odgovarajuće proteine, masti, vitamine, minerale, enzime i druge mikronutrijente za obavljanje ove funkcije. Vaša se koža stalno regenerira, izgrađuje nove stanice ispod i skida stare stanice. Bez odgovarajućih proteina, vaša koža neće moći izgraditi jake zdrave strukture kolagena. Bez odgovarajuće količine pravih vrsta masti, stanice vaše kose i noktiju bit će slabe i lako se lome, a koža će postati suha i beživotna.

Hidratacija

Adekvatna hidratacija ključna je za proces. Vaše tijelo zahtijeva dovoljno vode za premještanje hranjivih tvari u stanice i izbacivanje otpada iz njih. Voda je osnova međustaničnog tkiva koje teče između mišićnih i masnih stanica, prenoseći kisik i hormone od jedne do druge. Dehidracija može dovesti do opuštene kože i beživotne kose.

Toksikacija



Detoksikacija je također još jedan temelj. Vaša koža je odgovorna za uklanjanje približno 10% toksina i metaboličkog otpada iz vašeg tijela. Osiguravajući da su drugi organi eliminacije čisti i da dobro funkcioniraju, olakšavate opterećenje kože, dopuštajući joj da koristi svoju dragocjenu energiju za popravak i ponovni rast. Određeni toksini mogu imati jasne štetne učinke na kosu. Otrovanje živom teškim metalima može uzrokovati ispadanje i lomljenje kose te može pogoršati stanje desni. Olovo uzrokuje neuralna oštećenja koja mogu dovesti do neispravne signalizacije između vašeg mozga i vanjskih ekstremiteta.

Hormonalni profil

Vaše tijelo proizvodi mnogo različitih hormona koje tijelo koristi za komunikaciju s vanjskim organima i tkivima i govori mu kako da reagira na promjenjive uvjete. Neki od hormona koji izravno utječu na vašu kosu, kožu i nokte su estrogen, testosteron, progesteron i hormon rasta. Na primjer, estrogen je važan za održavanje vaše kože mladolikom i otpornom, ali previše može uzrokovati pogoršanje zubnog mesa i dovesti do gingivitisa. Testosteron je potreban za važnu zadaću proizvodnje vlastitog ovlaživača vašeg tijela, sebuma; previše može dovesti do gubitka kose s glave i ružnog rasta suvišnih tamnih dlaka na licu i trbuhu. Nedostatak progesterona može dovesti do stanja kože celulita. Hormoni leptin, inzulin i glukagon važni su za održavanje zdrave težine. Kao što vidite, hormonska ravnoteža ima jasan i važan utjecaj na vaš izgled.



Spavati

Vaše tijelo zahtijeva određenu količinu odmora kako bi obnovilo, popravilo i zamijenilo stanično tkivo. Zanimljivo je da se koža obično regenerira između 23:00 i 2:00 sata, pa biste za najbolje rezultate trebali spavati u to vrijeme. Vaše tijelo također koristi vrijeme tijekom sna kako bi uravnotežilo kemiju mozga. Adekvatan san i odmor jedna je od najvažnijih stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali izgled svoje kože i zdravlje kose i noktiju, kao i da biste dobili energiju za aktivan život i poboljšali raspoloženje za uživanje u životu.

Sažetak



Jedna od prvih stvari koje trebate učiniti kada osmišljavate novu rutinu ljepote je saznati dobivate li pravu vrstu hrane i dovoljno vode da ispunite svoje ciljeve ljepote. Također, mogli biste razmisliti o rutini detoksikacije. Spavate li dovoljno da svi ovi drugi čimbenici rade za vas? Ovo su prve stvari koje treba uzeti u obzir pri osmišljavanju režima ljepote.

Tajne traženja povoljnih ponuda

Želite biti pronalazač povoljnih ponuda? Želite biti onaj koji uvijek pronalazi ponude i ima viška novca? Započnite s učenjem tajni