HEKLANJE

Trajna šminka – važne činjenice

Uz toliko ljudi koji imaju toliko posla tijekom dana, uvijek tražimo načine da skratimo svoje vrijeme. Za žene, jedna vrlo dugotrajna aktivnost je nanošenje šminke svako jutro, ili čak nekoliko puta dnevno. Jedan od načina pomoći može biti korištenje trajne šminke.

Trajna šminka može biti izvrstan izbor za žene koje se bave sportom, imaju mnogo stvari za raditi svaki dan, alergične su na mnoge kozmetičke proizvode ili jednostavno žele potrošiti manje vremena i novca na cijeli proces. Trajna šminka, poznata i kao kozmetičko tetoviranje, postaje vrlo popularna, no postoje stvari koje biste trebali znati prije nego što se zahvata.



Prilikom nanošenja trajne šminke, proces, koji se naziva i mikropigmentacija, uključuje nanošenje matrica ispod kože koje stvaraju iluziju da žena nosi olovku za oči, olovke za obrve, olovke za usne, pa čak i ruž. Ako ga pravilno izvede visoko obučeni stručnjak, žena može postići vrlo prirodan izgled.

Žena koja odlučuje hoće li trajna šminka biti prava za nju, trebala bi razmotriti sve mogućnosti. Trebala bi puno istraživati i shvatiti da postoje mnoge prednosti, ali i nedostaci, takvog trajnog zahvata na njezinom licu.

Jedna od prednosti svakako je problem vremena. To što se ne morate šminkati svaki dan stvarno štedi vrijeme. No, nećete imati mogućnost mijenjanja nijansi šminke jer se samo jedna nijansa može tetovirati na vašu kožu.

Ali nedostatak trajne šminke je taj što, kao i kod bilo koje vrste kirurškog zahvata, postoje rizici. Uvijek se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom, kao i provjeriti vjerodajnice osobe koja će nanositi trajnu šminku, prije nego što obavite postupak.

Ako ste se odlučili za trajnu šminku, možete birati između različitih vrsta. Možete nanijeti olovku za obrve kako biste olakšali rijetke obrve, možete staviti olovku za oči kako bi vaše trepavice izgledale gušće, a možete čak staviti olovku za usne ili ruž kako više nikada ne biste morali brinuti o blijedim usnama.

Druga opcija je bojenje trepavica. Ovo je odlično za žene koje pate od kratkovidnosti, sportašice ili čak žene koje su uvijek u pokretu. Također je izvrsna alternativa maskari za one žene koje imaju alergije na šminku ili imaju drhtave ruke.

Upamtite, kada se odlučite za trajnu šminku na svoje lice, morate biti svjesni nekoliko stvari. Tinte i boje koji se koriste kada se nanosi trajna šminka poznati su kao aditivi u boji. Najiznenađujuće je da nijedan od njih nikada nije odobren za korištenje kao trajna šminka.



Trenutno je FDA u procesu procjene sigurnosti nanošenja trajne šminke. Njihova najveća briga je korištenje nesterilne opreme koja može prenijeti dosta zaraznih bolesti, stoga sva oprema mora biti čista i dezinficirana.

Na kraju, za razliku od obične tetovaže, trajna šminka ne može se lako ukloniti, au nekim slučajevima može doći do trajne promjene boje.