HEKLANJE

Trebate pomoć za popravak kreditne sposobnosti? Pokušajte to učiniti sami!

TEMU APP 100 E KUPON

Bez obzira na to što vam mnogi prevaranti u kreditnom savjetovanju pokušavaju reći, nitko ne može zakonski ukloniti bilo koju informaciju koja je ažurna i točna iz vašeg kreditnog izvješća. Oni to ne mogu, a ne možete ni vi sami. Međutim, MOŽETE zatražiti istragu svega što pronađete u svom kreditnom dosjeu za što smatrate da je nepotpuno ili netočno. To je savršeno legalno i može se učiniti BEZ troškova za vas. Zapravo, sve što tvrtka za popravak kreditne sposobnosti nudi učiniti za vas možete učiniti sami, uglavnom besplatno ili uz nominalnu naknadu.

Dobra vijest je da to što možda imate neke negativne informacije u svom kreditnom izvješću ne znači automatski da uopće ne možete dobiti kredit. Većina vjerovnika ima svoje smjernice kada je u pitanju odobravanje kredita, što znači da će svaka tvrtka na malo drugačiji način gledati na vaše kreditno izvješće. Na primjer, nije neuobičajeno da tvrtke više vjeruju najnovijim informacijama u kreditnom izvješću. Na taj način, ako ste doživjeli neke financijske poteškoće prije nekoliko godina, ali ste se tada uspjeli vratiti na ravnomjernu kobilicu i od tada ste bili primjerni, veća je vjerojatnost da ćete dobiti kredit koji tražite s tim tvrtke. Čak bi vam moglo biti od koristi da obavite neformalni razgovor s potencijalnim vjerovnikom kako biste raspravili kako tumače kreditna izvješća – čak i prije nego što podnesete zahtjev za kredit.



Imate pravo na besplatno kreditno izvješće svakih dvanaest mjeseci i isplati se iskoristiti tu činjenicu, samo da biste vidjeli koje se informacije nalaze u vašem dosjeu. Mnogi financijski savjetnici i zastupnici potrošača predlažu da povremeno pregledate svoje kreditno izvješće, jer pogrešne informacije ponekad mogu nenamjerno dospjeti u vaše izvješće i mogu utjecati na vaše izglede za dobivanje zajma ili ispunjavanje uvjeta za osiguranje – kao i na to koliko će vas to koštati, u smislu kamatnih stopa ili premija.

Stoga zatražite besplatno kreditno izvješće od jedne od velike trojke: Experian, Equifax ili TransUnion i provjerite jesu li sve informacije koje sadrži ažurne i točne, osobito ako se namjeravate prijaviti za veliku kupnju , potražite osiguranje ili se prijavite za posao. Redovito provjeravanje vašeg kreditnog izvješća također vas može upozoriti na krađu identiteta, što je jedan od najbrže rastućih zločina u današnjem svijetu. Netočne ili nepotpune informacije u vašem kreditnom izvješću mogu značajno utjecati na vaše izglede za dobivanje kredita, osiguranja ili posla, stoga se isplati potruditi da sve u vašem izvješću bude točno onako kako bi trebalo biti.

Ako imate problema sa svojim kreditnim izvješćem i trebate pomoć u pronalaženju pomoći, možete se obratiti Federalnoj komisiji za trgovinu (FTC) za pomoć. Pronađite ih na webu na http://ftc.gov ili ih pošaljite besplatno na 1-877-FTC-HELP. Njihov TTY broj je 1-866-653-4261. Oni održavaju online bazu podataka koja navodi stotine agencija za provođenje građanskog i kaznenog zakona u SAD-u i moći će vas usmjeriti prema pomoći koja vam je potrebna.

Autorska prava © Jeanette J. Fisher