HEKLANJE

Ugradbene perilice posuđa, najbolja prijateljica gotovo svake žene

Ugradbena perilica posuđa najbolja je neživuća prijateljica gotovo svake žene. A ukoliko pritom ne želite odati svoju malu tajnu sposobne i uredne domaćice, samozatajno ju možete sakriti među elemente svoje kuhinje i baš nitko ne mora znati gdje je nestala ona gomila neoprana suđa netom poslije ručka.
Baš poput samostojeće verzije, ugradbena perilica za posuđe ima gotovo sve njezine odlike osim, dakako zbog ugradbenosti, nepostojećih bočnih stranica. A čak i kao takva dolazi u dvije različite verzije, podrazumijevajući potpuno ugradbenu odnosno integriranu perilicu posuđa posve zaklonjenu od znatiželjnih pogleda ili pak njezinu nešto blažu sestru koja će svoje atribute i raskoš upravljačke ploče ipak djelomično pokazati.
Dimenzije koje se na tržištu mogu pronaći za sada su također samo dvije pa ćete ukoliko imate malu kuhinju ugraditi perilicu širine 45 centimetara dok će vam veći prostor dozvoliti da se razmašete, ali samo do 60 centimetara širine. Osim veličine prostora ovo je, pogađate, važno i za kapacitet pranja koji se ovdje mjeri u broju kompleta posuđa koje unutrašnjost perilice može podnijeti. Pa ta brojka onda neka vam i bude nit vodilja kod izbora najadekvatnijeg modela za broj prljavih tanjura koji svakodnevno cirkuliraju u vašemu kućanstvu. Ono što će vam također biti od velike pomoći mogućnost je premještanja unutarnjih pregrada jer za razliku od onih fiksno postavljenih, odlučite li se za prvu varijantu, u svojoj perilici komotno ćete moći prati i nešto veće dijelove posuđa poput lonaca ili tava. Dodatne košarice za pribor za jelo, čaše i sitnije posuđe samo su poželjan plus koji ovdje osigurava i pametan raspored.
Ono što bi inače radila spužvica i tekući deterdžent za pranje kod perilice posuđa obavlja čak nekoliko različitih sredstava što znači povremene investicije u tablete i tekući deterdžent za perilicu posuđa, tekućinu za sjaj staklenih posuda i čaša kao u konačnici i deterdžent i miris za perilicu samu.
Što se tiče programa pranja ovdje je izbor ovisno o modelu šarolik baš kao i kod perilica rublja pa će vam neke perilice ponuditi tek kratko pranje za primjerice čaše, pranje na izuzetno visokoj temperaturi za jako prljavo i zagorjelo posuđe, gotove programe za različite vrste zaprljanja i posuđa, a neke će čak biti u stanju postaviti i dijagnozu (ne)čistoće te tomu i prilagoditi daljnje pranje.
Manja potrošnja električne energije i vode zahtijevat će i izdvajanje nešto veće svote novca, a s obzirom da se radi o jednom od bučnijih uređaja čak i u ugradbenoj verziji, glasnoću buke također nastojte saznati na vrijeme. Pored svega navedenog nastojte odabrati onaj model koji jamči i sušenje jer ovo neće potrošiti mnogo više energije, a uštedjet će vam dragocjeno vrijeme, i najvažnije od svega, sigurnosni prekid dotoka vode u slučaju bilo kakvog kvara čime ćete spriječiti eventualnu poplavu u kuhinji.
Najveći hrvatski portal za usporedbu proizvoda i ponuda!

Mjere pomoći gospodarstvu

Vlada je na sjednici u utorak, 17. ožujka, donijela ukupno 66 mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa. Mjere se