HEKLANJE

Ujutro napunite baterije za cijeli dan

Kako jutro započinje, tako će početi i cijeli dan.” Svi znaju o ovoj narodnoj mudrosti od djetinjstva. Ljudi koji svakodnevno vježbaju tijekom dana osjećaju se energično, energizirano i energično. I svi će se po želji moći probuditi nekoliko minuta ranije. Jutarnja tjelovježba možda vam neće oduzeti puno vremena, ona je dizajnirana da se tijelo probudi. Uz to, izvodeći jutarnji trening svaki dan po 10-15 minuta, tijekom mjeseca možete izgubiti i nekoliko kilograma. Zato nudimo kompleks jutarnje tjelovježbe koja će vam omogućiti da aktivno započnete dan i napuniti energijom za cijeli dan! Hoćemo li početi?
Gdje započeti punjenje ujutro?
Kad se probudite uz budilicu, tijelo osjeća stres, jer ga buka iz okoline iznosi iz kraljevstva Morpheus, pa se nasmiješite, mentalno si recite da je pred vama prekrasan dan, a istovremeno se istegnite dobro. Istegnite se tako da možete osjetiti svaki mišić.
Jutarnja vježba treba biti usmjerena na istezanje, bez opterećenja snagom.
Mnogi muškarci, posebno oni koji su u fizičkoj formi, vjeruju da treba razviti zaseban skup vježbi za muškarce. Ovo nije ispravno mišljenje, set vježbi danih u ovom članku dovoljan je za buđenje tijela, a vježbe snage ne mogu se izvoditi ujutro, jer mogu dovesti do velikog opterećenja srca.
Jutarnja tjelovježba podijeljena je u dvije vrste. Prva vrsta uključuje vježbe koje se izvode izravno u krevetu. Takve su vježbe namijenjene lijenima.
Jutarnje vježbe u krevetu
Kad se probudite, razmislite o divnim stvarima koje vas mogu čekati na ovaj dan. Podignite ruke i dobro se ispružite.
Sada stavite ruke iza glave, savijte noge u koljenima i zamislite da vozite bicikl. Ovu vježbu izvodite 1 minutu.
Ležeći na leđima, zamahnite rukama. Stavite ruke ravno iznad glave, a zatim ih premjestite uz trup i natrag. Napravite ove poteze 10 puta.
Sjednite na krevet “na turskom” i ispružite se što je moguće snažnije. Osjetite kako su mišići leđa i kralježnice istegnuti, fiksirajte se u ovom položaju na kratko. Vratite se u početni položaj. Vježbu ponovite 5 puta.
Sjednite na krevet, nogu spustite na pod. Jednu nogu stavite na čarapu i napravite kružne pokrete, a zatim promijenite noge i ponovite vježbu drugom nogom. Izvedite 10 pokreta na stopalu svake noge.
Druga vrsta vježbe je vježba koja se izvodi nakon što ustanete iz kreveta.
Skup vježbi za jutarnju tjelovježbu
Bolje je jutarnju vježbu provesti u toplim i sunčanim danima na svježem zraku, ako vam životni uvjeti to ne dopuštaju, otvorite širi prozor. Punjenje počinjemo odozgo prema dolje, tj. Započinjemo vratom, a završavamo gležnjevima.
Ove vježbe mogu izvoditi muškarci, žene i djeca. Samo trebate kontrolirati razinu opterećenja prema svojim mogućnostima. U početku ne trebate puno raditi, već postupno povećavajte razinu opterećenja svaki dan.
Jutarnji trening započinjemo šetnjom. Hodamo u krugu mašući rukama u različitim smjerovima 2-3 minute.
Početni položaj, stojite uspravno, noge u širini ramena, ruke postavljene u stranu. Preklopite vrat. Prvo spustite glavu udesno, a zatim ulijevo, pazite da vam ramena ostanu mirna, a zatim spustite glavu naprijed-natrag. Nagnite glavu u svakom smjeru 10-15 puta.
Početni položaj je isti, radimo kružne pokrete glavom. Prvo okrenite glavu u smjeru kazaljke na satu, znojite se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. U svakom smjeru napravimo 10-15 krugova.
Početni položaj ostavljamo isti, podižemo ramena što je više moguće i vraćamo se u početni položaj. Vježbu napravite 10-15 puta.
Početni položaj ostaje isti, samo su ruke ispružene prema naprijed. Napravite kružne rotacije rukama 10-15 puta u jednom i drugom smjeru, a zatim napravite rotacije u zglobovima lakta, također 10-15 puta na obje strane i prijeđite na rotaciju ruku u ramenskim zglobovima.
Ostajemo u početnom položaju, ruku podignutih u “bravu”. Pravimo nagibe u stranu. Prvo se nagnite udesno, a zatim nagnite ulijevo, osjetite mišiće. U svakom smjeru izvedite 10-15 nagiba.
Iz istog položaja naginjemo se naprijed. Naslonivši se na desnu nogu, zamislite da ste između nogu razbacali šibice kako ih “skupljate”, polako pređite na lijevu nogu, vratite se u početni položaj. Napravite 10-15 nagiba u svakom smjeru.
Početni položaj, stopala u širini ramena, ruke u “bravici” iza glave, laktovi odvojeni u različitim smjerovima. Pokušavamo desnim koljenom doći do lijevog lakta i obrnuto. Radite vježbe 10-15 puta, sa svakom nogom.
Sljedeća vježba bit će čučnjevi. Pazite da su vam leđa ravna, čučnite 10-15 puta.
Ustanite uspravno, stavite jedno stopalo na čarapu i kružnim pokretima napravite stopalo. Napravite 15-20 puta jednom nogom, a isto toliko drugom.
Napravite nekoliko sklekova, po mogućnosti 15-20 puta. Djevojke mogu raditi sklekove od koljena.
I na kraju, skočite 15 puta na dvije noge, 15 puta na desnu nogu i 15 puta na lijevu nogu.
Jutarnje vježbe zabavno je i korisno raditi s članovima vaše obitelji
Ove vježbe mogu biti dovoljne za toniziranje tijela i pripremu za dan pred nama.
Nakon vježbi, radi većeg učinka od obavljenog posla, preporučuje se poduzimanje vodenih tretmana, ako nema mogućnosti i vremena za vodene tretmane, možete se zaustaviti na brisanju.
Tretmani jutarnje vode
Kad završite jutarnji trening i osjetite priljev energije, popijte čašu pročišćene negazirane vode. Voda, koja se pije natašte, pomaže probuditi želudac i ubrzati metabolizam.
Zatim idite u kupku, kako biste očvrsnuli tijelo, preporučujemo upotrebu kontrastnog tuša. Ako niste spremni za kontrastni tuš, obrišite se, namočite ručnik hladnom vodom i obrišite im cijelo tijelo.
Kontrastni tuš preporučuje se svima, iako prvih dana ne donosi puno zadovoljstva, jer uzrokuje određenu nelagodu, ali nekoliko dana nakon redovite uporabe vidjet ćete učinak.
Prednosti kontrastnog tuša:
podiže imunitet;
poboljšava cirkulaciju krvi;
poboljšava stanje kože;
pomaže riješiti celulita;
u nekim slučajevima može pomoći u mršavljenju.
Kako se tuširati kontrastom
Prvo se pripremite za ovaj postupak. Pripremite čvrsti ručnik, jer nakon tuširanja trebate dobro trljati kako biste poboljšali cirkulaciju krvi.
Prvo, voda bi trebala biti ugodna, topla, zatim povisiti temperaturu vode, ali tako da se ne opeče. Pazite da tijelo nije bilo napeto, tijelo treba biti opušteno.
Stanite pod vruću vodu oko 1 minute, a zatim uključite hladnu vodu, ali ne i led, i stanite ispod nje, prvo stojite 1 minutu, ali na kraju povećajte vrijeme na jednu i pol minutu.
Tijekom sesije kontrastnog tuširanja naglo promijenite temperaturu vode od 3 do 5 puta.
Završite postupak hladnom vodom. Dobro trljajte ručnikom dok koža ne postane ružičasta.
Zaključak:
Jutarnje punjenje, plus kontrastni tuš, dobro buđenje ujutro i naboj energije za cijeli dan. To će vam pomoći produljiti mladost i ojačati vaše tijelo u cjelini.

Maturalna putovanja u Hrvatskoj

Maturalna putovanja srednjoškolaca kao i osnovaca zasigurno će ostati u nezaboravnom sjenčanju. Za osnovce to je sigurno veliki događaj. Po