HEKLANJE

Uklanjanje šminke 101

Za ljude svih dobi važno je njegovati svoju kožu. U užurbanim modernim životima koje živimo, često je prelako zanemariti svoje zdravlje i dobrobit. Stanje vaše kože puno govori o stanju vašeg cjelokupnog zdravlja, pa smo s tim na umu napravili sažetak kako pravilno ukloniti šminku i kozmetiku.

Na kraju napornog dana, teško je odoljeti porivu da odmah odete u krevet, a da prethodno niste skinuli šminku. To je problematično iz više razloga. Šminka ima tendenciju začepiti pore na vašoj koži, što može dovesti do značajnih problema s kožom. Vaša koža treba priliku da diše, kako bi imala priliku da se regenerira. Ako navečer idete u krevet dok ste još našminkani, jednostavno tražite probleme.



Trebali biste započeti povlačenjem kose unatrag i vezanjem u rep. Najbolje mjesto za početak je šminkanje očiju. Vatom navlaženom sredstvom za uklanjanje šminke nježno uklonite šminku s područja oko očiju. Nježno obrišite svako oko dok ne uklonite sve kozmetičke tragove. Pazite da vam ne dospije u oči.

Sljedeći korak je pravilno čišćenje lica. Danas na tržištu postoji niz izvrsnih proizvoda, pa odvojite malo vremena i istražite svaki od njih. Testirajte nekoliko različitih proizvoda i budite sigurni da ćete na kraju pronaći onaj koji je idealan za vaš tip kože. Stavite malu količinu odabranog sredstva za čišćenje na dlan i zapjenite ga na navlaženom licu.

Tijekom ove faze dnevnog rituala čišćenja posebnu pažnju treba posvetiti čišćenju područja na kojima je nanesena šminka. Najbolje je koristiti mlaku vodu, jer će ona pomoći u razgradnji make-upa i osigurati da se sredstvo za čišćenje može optimalno zapjeniti. Uzmite si vremena i pripazite da ne propustite niti jedno područje na koje je nanesena šminka. Isperite toplom vodom u odgovarajuće vrijeme i svakako uklonite sav čistač. Kada dovršite ovaj korak, ponovite ga. Osušite lice čistim ručnikom.

Pravilno čišćenje lica jednostavan je postupak, no ako se ne provodi redovito i na pravilan način može doći do oštećenja kože. Kao što smo rekli, vaša koža mora moći disati kako bi održala optimalno zdravlje i regenerirala se. Pokušajte uključiti pravilno čišćenje u svoju rutinu prije spavanja. Vaša koža će vam biti zahvalna na tome.

Svijest o ljepoti i strijama

Gotovo sva ljudska bića svjesna su svoje ljepote i poduzimaju sva sredstva da je poboljšaju ili održe. Kvaliteta kože ima