HEKLANJE

Ulja za tijelo

Naše tijelo je poput stroja. Stroj treba gorivo za rad, podmazivanje i održavanje kako bi bio u ispravnom stanju i radio. Baš kao i svaki drugi mehanički uređaj, naše tijelo treba hranu za rad. Istovremeno joj je potrebno održavanje tj. njega poput pranja zubi, kupanja i masaže itd. A kada je masaža tijela u pitanju, svakako je treba kvalitetno izvoditi uljima za tijelo. Masirati tijelo znači dati tijelu potrebnu hranu. To također znači korištenje malo ulja za tijelo za dobro obavljanje zadatka.

Mnogi od nas ne znaju za dobro svojstvo ulja za tijelo, ali svi sigurno znamo da ima masnu prirodu i zato ga uvijek želimo izbjegavati iz jednog ili drugog razloga. Ali možete pronaći ulja koja manje masti kožu. Kad jednom počnete koristiti ulja za tijelo, ne biste odustali. Nanošenje ulja tijekom masaže također će vam pružiti terapeutske prednosti. U trgovinama su dostupni brojni proizvodi ulja za tijelo koje možete koristiti za masažu tijela i time ostvariti fizičke dobrobiti. Ulje za tijelo čini kožu tijela glatkom i zdravom.



Budući da se atmosfera u kojoj živite neprestano mijenja, pa se vaša koža tijela suočava s brojnim poteškoćama u promjenjivim vremenskim uvjetima. Različite osobe imaju različitu kožu pa se problem razlikuje od pojedinca do pojedinca, ali ako ste osoba koja se masira tijelo i to s nekim uljem za tijelo, to će pomoći vašoj koži tijela da izgleda dobro i zdravo.

Ulja za tijelo također djeluju kao ovlaživači vaše kože. Ipak, savjetuje se korištenje prirodnih ulja za masažu tijela. Prednost korištenja prirodnih ulja je u tome što ne sadrže nikakve umjetne mirise ili boje. Prirodna ulja su bogata vitaminima i mineralima koji su neophodni vašoj koži. Masaža prirodnim uljem opušta tijelo i daje koži tijela potrebne vitamine i minerale. Tako vaša koža tijela uvijek izgleda zdravo, mlado i lijepo.

Za masažu tijela postoji niz prirodnih ulja za tijelo. Masaža tijela je jednostavna i sigurna. To je jedan od najboljih načina da vas drži podalje od raznih vrsta stresa i tjeskobe. Ovo je korisno za sve, a posebno za one koji su radoholičari. Masaža tijela je ugodna i ima mnogo zdravstvenih dobrobiti poput pravilne cirkulacije krvi i limfne drenaže, boljeg pokreta različitih zglobova i tetiva, zdrave kože i izvrsnog emocionalnog blagostanja. Ovo također daje nevjerojatnu smirenost vašem umu.

Sada biste definitivno željeli znati kako napraviti učinkovitu masažu tijela i na taj način dati maksimalnu korist svom tijelu.

Poznavanjem sljedećih činjenica možete izvući maksimalnu korist od masaže tijela;

Body piercing doslovno znači pravljenje rupe u dijelu ljudskog tijela sa svrhom nošenja nakita u stvorenom otvoru. Nakon procesa zacjeljivanja stvara se fistula. Ovo je abnormalni ‘prolaz’ u vašem tijelu ili koži tako da postoji prava ‘rupa’.

Metode bušenja tijela



Postoji stara priča o gradu ljudi koji su bježali spašavajući svoje živote od približavanja asteroida. Otrčali su do ruba grada i suočili se s liticom i dugim padom. Vidjevši iza sebe asteroid, svi su skočili s litice. Na putu prema dolje jedna je osoba povikala: “Mislite li da ćemo preživjeti pad?”

Takav je slučaj s ljudima i u manje ekstremnim okolnostima, poput onih kad se pogledaju u ogledalo i vide da imaju bore na čelu, vrane noge i bog zna što još. Užasnuto vrište govoreći: “Moj Bože! Gdje je moj botoks?” i krenu ravno prema liječniku. Zatim, nakon što dobiju injekciju, pitaju liječnika: “Um, doktore, je li ovo sigurno?”

Istina je da do danas nitko nije dokazao da je Botox na bilo koji način štetan. Ali treba si postaviti nekoliko pitanja i usporediti situaciju s drugim stvarima u povijesti medicine koje su se isprva činile savršeno sigurnima, a zatim su se pretvorile u potpunu katastrofu, što je rezultiralo golemim tužbama. Za ilustraciju ovog primjera ne treba ići dalje od Vioxxa. Odvjetnici imaju dan s tim.



S obzirom na to da se botoks proizvodi od botulizma, iako u pročišćenom obliku, treba se zapitati koliko je to stvarno sigurno, pogotovo ako se uzima dulje vrijeme. Da bismo započeli naše sumnje, ne moramo ići dalje od nekih studija koje su provedene na liječnicima koji izvode postupke poput injekcija botoksa.

Istraživanja pokazuju da mnogi liječnici ne uzmu nečiju povijest bolesti prije nego što uopće daju te injekcije. To je nešto što bi trebala biti standardna procedura. Tu su i takozvani “tretmani za vrijeme ručka” gdje pacijenti samo svrate do liječničke ordinacije radi injekcije bez zakazivanja, slično kao primanje injekcije protiv alergije. Trenutačno postoje pokušaji da se uvedu stroža ograničenja za ove pop in tretmane.

Tu su i oni izvještaji o stvarnim neuspješnim tretmanima gdje je liječnik ubrizgao krivo područje pacijenta, unatoč činjenici da je u pacijentovoj karti bilo jasno naznačeno koja područja treba ubrizgati za taj određeni posjet.



Iako ništa od ovoga zapravo ne dokazuje da je botoks sam po sebi opasan, natjera ljude da se zapitaju. Ako su tretmani koji uključuju botox tako slabi, a propisi tako slabi ili nepostojeći, onda sigurno ima previše prostora za zlouporabu od strane liječnika gladnih novca koji ne brinu za dobrobit svojih pacijenata. Jednostavan odgovor “Savršeno je sigurno” jednostavno se ne slaže sa svim onim što se događa i o čemu se svakodnevno izvještava.

Jedino što sa sigurnošću znamo o botoksu je da može uzrokovati nuspojave kao što su modrice, glavobolje, dvoslike ili privremeno spuštanje obrva ili kapaka. Također, može ostaviti lice bez izražaja. I medicinska struka je priznala da ako se ubrizga više od 2000 jedinica može biti otrovno. Normalna sesija je oko 50 jedinica.

Pa, barem je početak. Sada svijet samo sjedi i čeka da druga cipela padne baš kao s Vioxxom.