HEKLANJE

Uloga žene je da smiri muža, djecu i svijet

TEMU APP 100 E KUPON

Uloga žene je da smiri muža, djecu i svijet ali da bi mogla smiriti bijesnog muža i hirovitu djecu, prije svega, ona sama mora biti mirna. Ovo je prva kvaliteta koju žena mora imati! Njegova snaga leži u smirenosti, a da bi postao smiren, mora biti sposoban biti prijemčiv, ponizan, zaposjednut sobom … A da bi postao ponizan, mora biti fleksibilan, pronicljiv. A da biste postali pronicljivi, potrebna vam je velika intuicija. A da bi imala intuiciju, žena mora imati vezu sa Stvoriteljem.
Ako se klanja samo Svemogućem i treba samo Njega, tada Gospodin uzdiže takvu ženu, njena intuicija se povećava, energije postaje toliko da je ona dovoljna ne samo za muža i djecu, već čak i svojim prisustvom može smiriti cijelu svijet – svi koji su u blizini. Stvoritelj daje ovu sposobnost ženi, ali samo onoj koja obožava i vjeruje svome Gospodaru.
Sada se žene sve češće okupljaju kako bi razgovarale o nekome, kako bi utvrdile imaju li drugi pravu akidu, oblače li se pristojno, a onda, kad počnu same raspravljati o njima (a to je neizbježno), počnu se ljutiti i iritirati. Neki se sastaju kako bi im rekli kakve loše muževe imaju i koliko su sami dobri – i očekuju da se drugi brane, pa čak i hvale. Sve su to znakovi da je naše srce okrenuto ne Stvoritelju, već stvaranju: važno nam je steći dobru reputaciju među ljudima, a sve češće zaboravljamo: “Što će On misliti o nama?”
Ali ženi je tako lako postići nebo – zaraditi zadovoljstvo svog muža – i oni će vam reći: uđite u nebo kroz bilo koja vrata! Ali svi se opiru, misleći: “Dovoditi takvog muža kao što je moj, nezahvalan je i sam po sebi fatalan posao.” Ali nitko nije rekao da će to biti lako. Ovo je raj, a ne trgovina mješovitom robom!
Naravno, teško je stati na ponos i reći mužu: „Da, draga, u pravu si, vjerojatno, što me stalno grdiš. Hvala ti što si me uopće uzeo za ženu i radio na meni. I dok ne postanem osoba zbog koje vaša duša pjeva, grdite me i ponizno ću čekati vašu popustljivost … ”Rijetki su koji to mogu reći, ali nakon takvih riječi muž vam neće dokazati tko je šef. Ovim ćete riječima pokazati kako znate svoje mjesto u kući, a muž neće imati druge nego zauzeti svoju poziciju zaštitnika i pružatelja usluga. No dok je supruga u stanju bijesne rijeke koja se izlijeva iz njezinih obala, muž nema drugog izbora nego dokazati, oduprijeti se i “sagraditi branu”. A snage i želje za zarađivanjem i osiguravanjem ostaje sve manje.
Moderne žene mogu otvoriti vlastiti posao, sagraditi kuću, hraniti djecu, jer su sve usmjerene na aktivnost, na akciju. Ali to su sve muške osobine, a ženska je narav pasivna. Trebala bi moći čekati, ali čini joj se da će tada biti neučinkovita. Žena neprestano pokušava nešto učiniti, osigurati se, jer se plaši nepoznatog i neizvjesnosti. Ali život u stalnoj akciji i u događajima nije žensko stanje.
Da bi žena nešto dobila, mora naučiti čekati. U stanju je očekivanja da se žena puni i usporava … Zašto bi mogla čekati? Kako ne biste uništili svoj ženski udio i izgradili ga na najbolji način. Kad bude nestrpljivosti, žena će pogriješiti. Neće dopustiti čovjeku da se dokaže i sve će voditi, a onda će početi ogorčenja i tvrdnje.
Zapamtite: čovjek je odgovoran samo za one odluke koje sam donese. A ako ste ga prisilili, gurnuli, od toga neće biti ništa. Neka se vaša želja “ulije”, a onda će njegova odluka sazrijeti. Muškarac treba vremena da donese odluku, mora razmisliti, a žena treba pričekati. To je tako prirodno. Žena koja zna čekati apsolutno vjeruje Bogu … Žena vrijeme čekanja ispunjava ne tjeskobom i strahom, već vjerom, prihvaćanjem i poniznošću.
Da biste mogli čekati, morate biti Prirodna žena. Koliko često je žena u prirodi, koja hoda bosa, leži na zemlji, kupa se u izvorima? Koliko dugo već svjesno dišete i slušate sokove kako teku po drveću, slušajući razliku između pjevanja različitih ptica, koliko dugo trčite po kiši? To bi trebalo činiti barem vikendom, ali svakako! Ne možete izgubiti dodir s prirodom. Srce mora biti sinkronizirano sa zvukovima prirode. Čak i ako ste u gradu, naučite slušati. Teško je, naravno, kad nam život govori sa zvukovima autoceste, gradilišta i TV-a – priroda umire. Stoga je važno dati si priliku za povratak prirodi. I onda oživimo: energija, snaga, nadahnuće – počinjemo cvjetati!
Važno je ustati sa Suncem, sinkronizirati se s prirodom ujutro, kad se svijet probudi – i mi smo s njim. Otvorenih očiju pogledajte na izlazeće Sunce: svaka vaša stanica procvjeta i vi pozdravljate ovaj život, pijete ga očima! Vjernicima je to lako učiniti, jer naša jutarnja molitva započinje prije izlaska sunca
Gulbika Khanum

Tehnike njege noktiju

Što treba i što nemojte u njezi noktiju 1. Što učiniti ” Ostavite nokte bez laka barem povremeno kako biste