HEKLANJE

Umanjite strah od prijevare s kreditnom karticom

Toliko se kredita vrti oko ovih dana, da bi praćenje kredita koje imate i kredita koje ste imali u prošlosti bio posao s punim radnim vremenom. To je ako ste odlučili posvetiti svoje vrijeme tome. Ne samo da prijetnja od prijevare počinjene u vaše ime iz minute u minutu postaje sve veći i veći problem i mogla bi dovesti do mnogih problema zbog kojih biste u budućnosti mogli odbiti bilo kakav kredit.

Ipak postoji vitez u sjajnom oklopu koji nam jaše u pomoć. To je u obliku nove CreditExpert Monitoring Service, koja je pretplatnička usluga i koju nam je stavila na raspolaganje najveća britanska kreditna agencija Experian. Cilj mu je otklanjanje problema koji bi mogli zadesiti naše financije.



Djeluje tako da vas obavještava o bilo kakvim promjenama vaših osobnih kreditnih podataka koje imaju o vama. Također vam omogućuje praćenje vlastitih financijskih podataka u bilo kojem trenutku kada to želite. To znači da sve detalje koji su vam potrebni možete dobiti u tren oka.

Ali najveća i najvrjednija stvar koju vam čini po mom mišljenju je zaštita koju vam nudi u borbi protiv prijevare identiteta. Velika briga za sve nas i trebala bi biti. Budući da smo u mogućnosti ići na internet, možemo pažljivo pratiti bilo kakva odstupanja koja se mogu pojaviti u našem kreditnom izvješću. Iako vam pruža dodatnu sigurnost, nova usluga će vas upozoriti ako se bilo što promijeni u vašem izvješću.

Jedina usluga te vrste u Velikoj Britaniji. Usluga CreditExpert Monitoring će Vam slati tjedna upozorenja putem Vaše e-mail adrese ili SMS-om na Vaš mobilni telefon. Nakon što primite upozorenje, sve što trebate učiniti je pristupiti mreži i provjeriti svoje kreditno izvješće za bilo kakve promjene do kojih je došlo. Ako ste upoznati s bilo kojom od promjena u vezi s kojima ste kontaktirani, bit ćete zadovoljni da su vaši osobni podaci u dobrim rukama.

Iako s druge strane novčića otkrijete da su promjene, poput zajma ili kreditne kartice, podnesene u vaše ime i da to niste učinili vi, tada će internetska stranica imati sve resurse u kojima možete možete koristiti kako biste ih obavijestili da bi moglo doći do prijevarne upotrebe vašeg imena. Također će biti korisno provjeriti je li tvrtka kod koje ste podnijeli zahtjev za kredit ispravno unijela sve vaše osobne podatke, a ako nije, možete upotrijebiti uslugu da obavijestite kreditnu agenciju o eventualnim pogreškama.