HEKLANJE

Umjetnost osmijeha

Jeste li ikada o svom osmijehu razmišljali kao o umjetničkom djelu? Kozmetički stomatolozi to često čine jer nastoje stvoriti osmijeh savršenih proporcija.

“Vjerujem da postoji idealan omjer zuba u najprirodnijem najljepšem osmijehu”, kaže David Nusblatt, stomatolog s Manhattana koji često koristi Lumineers kako bi usavršio osmijeh svojih pacijenata.



Stomatolozi kao što je Nusblatt sve više prihvaćaju Lumineers kao postupak izbora u odnosu na tradicionalne ljuskice. Lumineers, izrađeni od patentiranog Cerinate porculana, bezbolni su i minimalno invazivni. Zahvat, koji zahtijeva samo dva posjeta stomatologu, ne zahtijeva anestezije niti injekcije za umrtvljivanje.

Za razliku od Lumineera, tradicionalne ljuskice uključuju bušenje ili brušenje zuba – često do vrhova. Pacijenti trebaju anestetik za proces i lijekove protiv bolova za oporavak. Budući da je osjetljiva struktura zuba uništena, proces je nepovratan.

“Lumineers mi omogućuje da stvorim osmijeh koji je uravnotežen i savršen za svako jedinstveno lice na minimalno invazivan način”, rekao je Nusblatt.

Tanki poput kontaktnih leća, ali čvrsti, Lumineeri dokazano traju do 20 godina. U većini slučajeva, originalni zubi ostaju netaknuti, što postupak čini potpuno reverzibilnim.

“Prošao sam kroz život vrlo samosvjestan svojih zuba i svog osmijeha,” rekao je Ben Ferrari iz Nipoma, Kalifornija. “Od ranog djetinjstva imao sam izuzetno veliki jaz. Uz Lumineers sam imao trenutni, prekrasan osmijeh. Bio sam jako sam zadivljen rezultatima, a povrh svega, postupak je trajao samo 40 minuta.”

Lumineers, nazvan jednim od popisa Dental Products Reporta “10 najboljih proizvoda”, može se koristiti preko krunica i na istrošenim zubima kako bi se spriječilo daljnje trošenje. U nekim slučajevima mogu biti i prikladna zamjena za aparatić.