HEKLANJE

Uobičajena hrana, koju treba odmah napustiti

TEMU APP 100 E KUPON

Mi smo ono što jedemo. Samo mali broj ljudi zna da hrana ne samo da može održavati zdravlje, već da može biti i štetna. Živimo u doba “sintetičke” hrane, koja malo podsjeća na onu koju nam je dala priroda. A postotak takvih proizvoda u našoj prehrani raste svakim danom. Možda mislite da ovaj članak malo dramatizira situaciju, ali štetnost sljedećih, najčešćih proizvoda, nije samo naše mišljenje. Temelji se na tisućama studija i izjava stručnjaka na području zdrave prehrane. Dakle, ako ne želite umrijeti prerano i s užasnom boli, morat ćete isključiti ovu hranu iz prehrane.
1. Gazirana pića
Ako volite slatka gazirana pića, trebali biste znati da su oni glavni uzrok globalne epidemije pretilosti. A oni provociraju milijun vrsta raka, dovode do gubitka pamćenja, živčanih poremećaja i preranog starenja. Čini se da će biti još sigurnije pušiti!
2. Hrenovke i brza hrana
Što god se nalazilo u ovoj lepinji – kobasica, kobasica ili šunka – jako pogađa vaše tijelo. Činjenica je da jedete puno viška soli i prerađenih masti. Dugoročno, to će neizbježno dovesti do kardiovaskularnih bolesti, pa čak i raka. Pa, i pretilost – gdje bez toga?
3. Visokokalorična peciva
Sve ove dekadentne torte prava su noćna mora za vaše zube, srce i struk. Želite probuditi 50-godišnjeg bezubog starca koji je preživio srčani udar? Nastavite se oslanjati na kolače.
4. Konzervirano voće
Ovo više nije voće. To je samo tekući šećer.
5. Umjetna sladila
Šećer je, naravno, zlo. Ali sva sladila kojima ih pokušavate zamijeniti još su gora. Iako gotovo ne sadrže kalorije, uzrokuju metabolički sindrom, dijabetes tipa 2 i probleme sa srcem.
6. Kokice iz mikrovalne pećnice
Ova je stvar prepuna toliko okusa da predstavlja veliku prijetnju vašim dišnim putovima. A takve kokice provociraju razvoj Alzheimerove bolesti i nekih vrsta karcinoma.
7. Pržena hrana
Kad nešto pržite u ulju na vrlo visokoj temperaturi, u vašim se proizvodima stvaraju otrovne kemikalije koje zatim konzumirate. To dovodi do visokog rizika od razvoja raka dojke, vrata, jednjaka, gušterače i prostate.
8. Voće iz supermarketa
Nikada nemojte jesti voće neoprano. Također, izbjegavajte kupovinu jabuka, grožđa i jagoda u trgovinama: na farmama ih često tretiraju pesticidima. Ako je moguće, kupujte ovo voće samo u sezoni i samo od baka na tržnicama. Ovo će stvarno smanjiti šanse da obolite od raka.
9. Pečenje
Bageli od bijelog brašna vrlo su štetni. Oni podižu šećer u krvi i izvrsno su gorivo za stanice raka. Dakle, od peciva i peciva nema koristi. Samo sreća!
10. Kobasica i šunka
Ako ga jedete barem jednom tjedno, vjerojatnost da ćete ikada dobiti moždani udar povećava se za čak 40%.
11. Pakirano mlijeko
Možete piti mliječne proizvode zbog kalcija, ali ne sumnjajući da pijete mlijeko tisuća krava. Zapravo je prilično opasno: dovodi do nekoliko vrsta raka, migrene, reumatoidnog artritisa. Stoga bismo tražili drugi izvor kalcija na vašem mjestu.
12. Nezdrava hrana
Ovaj pojam kombinira umjetne proizvode: čips, bombone, žvakaće gume itd. Problem s njima je što svi sadrže ogromnu količinu soli, šećera, kalorija, nitrata, pojačivača okusa. Stoga vrlo brzo uzrokuju pretilost, dijabetes, depresiju i kronični umor.
13. Čips od krumpira
Ovo zlo zaslužuje posebno spominjanje. Svako pakiranje čipsa sadrži nezamislivu količinu konzervansa, transmasti, natrija i umjetnih aroma. Osim toga, kad se prži na visokim temperaturama, krumpir emitira akrilamid – jedan od najopasnijih otrova u hrani, koji se također nalazi u cigaretama.
14. Majoneza
Majoneza u trgovini vrlo je štetna, kao i sve vrste umaka i kečapa. Majoneza sadrži mnogo okusa, masti, pojačivača okusa itd. Možemo čak reći da prirodnih sastojaka nema.