HEKLANJE

UPOZORENJE SVIM PODUZETNICIMA, NE NASJEDAJTE NA (EBN) PONUDU

Ovim putem ponovno obavještavamo naše korisnike kao i sve poduzetnike, koji su dobili ili će dobiti ponudu tvrtke European Bussines Number (EBN) da se upišu u europsku bazu poduzetnika. U navedenom dopisu tvrtke koji ima sve karakteristike ponude za sklapanje ugovora, poziva se poduzetnika da dostavi svoje podatke. Nakon ispunjavanja obrasca, poduzetnicima koji su vratili ispunjeni obrazac stiže račun, koji na godišnjoj bazi može iznositi i do 5.000,00 kuna, odnosno koliko navode da iznose “troškovi oglašavanja”.
Već nekoliko godina poduzetnici dobivaju ponude direktno na svoju adresu da budu uvršteni u razne poslovne adresare. Jedan od njih je i European Business Number, osim EBN, fiktivne poslove s hrvatskim poduzetnicima žele sklopiti i European City Guide iz Španjolske, Construct DaTa Verlag iz Austrije te švicarske tvrtke Intercable Verlag, Euco Dana i Novachannel. Upozoravamo poduzetnike u slučaju da im pristigne ovakva vrsta obrazaca i ponuda, izrazito pažljivo prouče njihov sadržaj te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja stranog jezika i onoga što im se nudi obrate nekoj stručnoj osobi za pomoć.
Kako europske institucije još uvijek nemaju rješenje o navedenom problemu, upozoravamo poduzetnike da ne postoji zakonska obveza učlanjivanja u bilo kakve adresare te da budu pažljivi prilikom slanja podataka ili odgovaranja na takve ili slične obrasce, također preporučujemo da na takve ponude uopće ne odgovaraju i jednostavno ih pospreme u koš za smeće.

Kartice za kolege

Prvi dojam traje. Ali trajalo bi još dulje da uz taj prvi dojam ide i neka sitnica po kojoj ćete

Blog And Roll

U posljednjih nekoliko godina bilo je mnogo buke o blogovima. Ako još niste uskočili u vagon, učinit ću sve što