HEKLANJE

Više nećete trošiti niti zrno soli ili šećera: ovaj je način jednostavan, ali pouzdan!

Ne trošite više soli ili šećera: ovom metodom. Znate priču o Kolumbovom jajetu, zar ne? To je onaj poznati trik (koji je popularna tradicija pripisivala Kolumbu, ali i prije Filipu Brunelleschiju), pri čemu se jaje može uspraviti jednostavnim stiskanjem većeg kraja.
To je tako jednostavan sustav da se gotovo sramite što ga niste prije pomislili.
Moral anegdote može se naći u činjenici da se genij sastoji upravo u tome, pronalazeći jednostavna rješenja za složena pitanja, rješenja koja se čine očiglednima, ali tek nakon što nam ih sugerira um akutniji od našeg.
Nemojmo sada reći da metoda koju u nastavku predlažemo kako bismo izbjegli otpad u kuhinji spada u kategoriju genijalnih rješenja, ali dolazi malo bliže.
Svakako spada u vrste trikova zbog kojih uzvikujete “ali zašto nikad prije nisam razmišljao o tome?”.
Rečeno je da je problem u otpadu u kuhinji, koji je kao što znate vrlo čest. Kava koja završi na tlu dok mi napunimo moku. Ili šećer ili sol koji padaju iz žličice napunjene u višak.
Više nećete trošiti niti zrno soli ili šećera: ovaj je način jednostavan, ali pouzdan!
Kako to učiniti?
Sustav postoji i vrlo je jednostavan. Baš kao i Kolumbovo jaje. Samo nataknite gumicu oko staklenke šećera, kave ili soli. Prolazeći ga duž duljine, tj. u uzdužnom smjeru, tako da usnik prepolovi na pola.
Čineći to, svaki put kad žličicu uzmemo šećer (ili kavu ili sol), morat ćemo ga staviti ispod gumice, a to će nas prisiliti da ovaj potonji upotrijebimo kao svojevrsni “dozator”, izbjegavajući tako puneći pretjerano žličicu i tako sprečavajući bilo kakav otpad.
Sjajno, zar ne?

Povećajte svoju ušteđevinu

Opće je poznato da stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva obično nisu štediše. Skloni su trošiti mnogo više nego što štede; prema studijama,