HEKLANJE

Vježbe za ured: kako doći u formu za 5 minuta

TEMU APP 100 E KUPON

Svi znaju o prednostima sportskih aktivnosti, kao i o vođenju zdravog načina života općenito. No, tempo modernog života toliko se ubrzao da nam često ostavlja vrlo malo vremena za nadgledanje vlastitog zdravlja. Puno vremena provodimo u uredu, najčešće – sjedeći za računalom. Ali to nije razlog da “odustanete” od svog zdravlja! Samo pet minuta dnevno s nizom jednostavnih vježbi za ured dat će potreban odmor i dati novu snagu za posao i život.
Prva vježba: za kralježnicu i zglobove
Ustanite od stola, prvo ispružite ruke u bočne strane, a zatim ih podignite i polako se ispružite. Trebali biste osjetiti kako se kralježnica proteže i kako svi zglobovi prate kralježnicu. Nakon što istegnete kralježnicu, polako se nagnite prema naprijed, morate osigurati da leđa ostanu ravna. Pokušajte vrhovima prstiju doći do nožnih prstiju.
Vježba prijatelja: za pluća
Budući da u uredu često sjedimo krivo za stolom, kretanje prsima je teško. Stoga polako i polako duboko udahnite i izdahnite, ne žurite, pazite da vam se ne zavrti u glavi.
Vježba treća: za oči
Zajedno s mišićima, našim očima je potreban odmor, pogotovo ako radite za računalom. Stoga je s vremena na vrijeme vrlo dobro skrenuti pogled s monitora i pogledati cvijeće sa strane. Ako ured nije dovoljno uređen, možete samo gledati kroz prozor. Da, ovu sliku vidite svaki dan, ali promotrite je pažljivije, omogućit će vam da odvratite posao i odmorite oči. Prvo pogledajte bliske predmete, a zatim pogledajte u daljinu.
Vježba četiri: za ruke
Kada radimo sjedeći za računalom, opterećenje nisu samo naše oči već i ruke. Odmorite se od posla i raširite ruke. Sjećate se kako smo u školi mijesili umorne prste? Stisnite i raširite prste u šaku, polako okrećite ruke na zapešćima nekoliko puta u smjeru kazaljke na satu, promijenite smjer – suprotno od kazaljke na satu, povucite obje ruke, okrećući zglobove prema van.
Vježba pet: za vrat
Nemojte zanemariti vrat koji može oteći u neugodnom sjedećem položaju. Ova vježba omogućit će vam da je rastežete i pripremite za daljnji rad. Napravite nekoliko ležernih kružnih pokreta glavom, nekoliko nagiba naprijed-natrag i u stranu.
Šesta vježba: za prsa
Sjednite ravno na stolicu. Trebali biste donijeti lijevu ruku ispod stola i pritisnuti dlan na ploču stola, a desnu staviti na stol. Pritisnite istodobno objema rukama na stol, pažljivo pazeći da je pritisak obje ruke jednak. Pritisnite na stol pet do sedam sekundi, a zatim opustite ruke.