HEKLANJE

Vlasnici tvrtki znaju da su njihovi klijenti ključ njihovog uspjeha

Ako ste čuli izreku “kupac je uvijek u pravu”, vi ste među tisućama, ako ne i milijunima ljudi koji su također čuli ovu frazu. Iako to može ili ne mora biti slučaj, kupac ima mnogo riječi i utjecaja na to kako će tvrtka ili posao poslovati te na njihov trenutni i potencijalni uspjeh. Danas sve više i više vlasnika tvrtki obraća više pažnje na ono što njihovi klijenti govore i osjećaju.

Vlasnici tvrtki znaju da su njihovi kupci ključ njihovog uspjeha. Ako nema kupaca nema posla. Održavanje zadovoljnih kupaca omogućuje im da se vraćaju radi budućih poslovnih transakcija, što je dobro i za kupca i za vlasnika tvrtke. Mnogi vlasnici tvrtki dopuštaju distribuciju anketa za kupce elektroničkom poštom ili putem pošte.



Ankete o zadovoljstvu korisnika daju vlasniku tvrtke dobru predodžbu o tome što klijent misli o uslugama i proizvodima. Ove ankete omogućavaju vlasniku tvrtke da postavlja specifična pitanja o najnovijem iskustvu kupca, određenom proizvodu i slobodu davanja bilo kakvih dodatnih komentara koje on ili ona možda žele podijeliti. Ovaj sustav anketiranja je nevjerojatno koristan u održavanju poslovanja na cilju s onim što je njegova baza klijenata zainteresirana i želi.

Što kupac misli o određenom proizvodu ili usluzi ključna je informacija za poslovanje. Poznavanje onoga što klijentela misli omogućuje vlasniku tvrtke da dobije prednost nad konkurencijom i da kupcima pruži ono što žele. Što je kupac sretniji, to je i poslovanje, da tako kažemo, sretnije.

Poduzeća koja aktivno traže mišljenja i razmišljanja svojih klijenata obično postižu lojalnost tih kupaca i klijenata. Odanost određenom brendu ili poslu ključna je za uspjeh. Uz ovu odanost dolazi besplatan marketing u obliku usmenog oglašavanja. U većini slučajeva, zadovoljni klijenti reći će svojoj obitelji i prijateljima o sjajnom novom proizvodu ili odličnoj usluzi koju pruža određena tvrtka. Tijekom ovih razgovora, klijentovi prijatelji i obitelj će razmotriti stavku ili uslugu, a zatim je kasnije sami provjeriti . Oglašavanje od usta do usta daje poslu veću vjerodostojnost od jednostavnog plaćenog oglašavanja.

Bilo koji vlasnik tvrtke koji želi osigurati uspjeh svojoj tvrtki mudro je uzeti u obzir mišljenja baze kupaca. Osluškivanje mišljenja, potreba, želja i ideja kupaca može dramatično poboljšati poslovanje i time osigurati lojalnost kupaca. Novi klijenti pomažu poduzećima da rastu, no povratak lojalnih kupaca čini veliku razliku. Lako je pridobiti kupca prvi put, no mnogo je teže natjerati kupce da se vrate ako nisu zadovoljni.