HEKLANJE

Voda je izvor života na planeti

Voda je izvor života na planeti. A kvalitetna voda temeljni je alat za obnavljanje i jačanje zdravlja. Tijekom života voda je neophodna za svaku stanicu našeg tijela. Pri rođenju, dječje tijelo sadrži više od 80% vode , a tijelo odrasle do 70%. Središte inteligencije – mozak – je 90% vode i vrlo je osjetljivo na dehidraciju. S godinama se sadržaj vode u tijelu smanjuje na 60-65%, tj. Starenje – nije ništa drugo nego proces gubitka tjelesnih tekućina, kako izvanstaničnih tako i unutarćelijskih. Fiziološka norma unosa tekućine je 30-40 ml / kg tjelesne težine dnevno.
Uloga vode za naše tijelo je vrlo velika, jer se svi metabolički procesi događaju u vodenom okolišu. Krv, limfa, međustanična i unutarstanična tekućina, slina, znoj, želučani sok, žuč, mokraća – sve je to voda s otopljenim mineralnim solima. Stalni volumen tekućine, kao i stalna koncentracija soli u njihovom sastavu, održava ravnotežu vode i soli unutarnjeg okoliša tijela, osigurava transport hranjivih sastojaka do svih stanica, povećava rezerve energije, potiče brzo izlučivanje proizvoda, ubrzava oporavak.
Kava, čaj, sok iz vrećica, gazirana ili alkoholna pića ne mogu zamijeniti vodu , jer sadrže arome, boje, razne aditive i pogodniji su za gubitak tekućine nego za njezinu apsorpciju.
Zato je konzumacija dovoljno kvalitetne vode jedan od najvažnijih uvjeta za normalno funkcioniranje tijela, a time i obnavljanje i održavanje zdravlja.

Herpes na usnama

Savjeti za liječenje herpesa Ono peckanje koje osjećate tik iznad gornje usne nepogrešivo je. Znaš da je to početak još