HEKLANJE

Vodič kroz dug kreditne kartice

Kada govorimo o dugu po kreditnoj kartici, učinci duga ovise o čimbenicima kao što su izvori sredstava zajma, svrha za koju se posuđuje, uvjeti pod kojima se dug prenosi, obujam postojećeg duga, kamata stope, vrste kredita koji se koriste i opće ekonomsko stanje zajednice.

Pojedinac se može zaduživati od pojedinačnih investitora, financijskih institucija i poslovnih banaka. Učinci domaćeg zaduživanja znatno su drugačiji od učinaka inozemnog zaduživanja. Kod unutarnjeg zaduživanja ne dolazi do povećanja ukupne količine sredstava raspoloživih za korištenje. Umjesto toga, to je metoda koja omogućuje pojedincu da upravlja većim domaćim resursima. Posuđivanje od financijskih institucija jednostavno je prijenos sredstava iz privatne u državnu uporabu. Pojedinci kupuju državne vrijednosne papire preusmjeravanjem svoje trenutne ili prethodno akumulirane ušteđevine, nakon što su smanjili svoje gotovinske salde. Dakle, gornji prijenos resursa od pojedinaca ili institucija ne stvara nikakve ekspanzivne učinke na gospodarstvo.



Učinci duga ovise i o svrsi za koju je dug stvoren. Ako se posuđena sredstva koriste za rasipne izdatke koji neće stvoriti nikakvu imovinu, tada je posuđivanje neopravdano. Nadalje, kamatne stope utječu na trošak posuđivanja i posljedično na bankarski sustav i ekonomske uvjete općenito. Što je viša kamatna stopa za posuđivanje sredstava, to je snažnije povlačenje sredstava iz konkurentskih ulaganja.

Ozbiljno preusmjeravanje sredstava iz marginalnih poduzeća obično bi uzrokovalo propast potonjih, a to bi zauzvrat utjecalo na proizvodnju i druge ekonomske procese, poput tržišnih cijena i kamatnih stopa. Ako financijske institucije dobiju oslobođenje od poreza za svoje zajmove, to će potaknuti kupnju njihovih vrijednosnih papira.

Citroen C3 u mornarskom stilu

Za Citroen C3 dostupne su boje s imenima crveni eliksir, platinasto siva i druge ekstravagantne boje. Za posebno moderan dizajn

Zombi na webu

Mojih prvih 40 dana iskustva kao lutke, bez pojma o mreži Kad sam prvi put došao na ideju da sam