HEKLANJE

Vodič kroz rudimentarne informacije za vječne nokte

Zbog toga je od davnina među ženama postojala dugogodišnja opsjednutost zadivljujućim noktima. U današnje vrijeme tržište je prepuno različitih proizvoda koji vam olakšavaju brigu o noktima, bilo na rukama ili nogama. Postoji velik izbor alata za njegu i kozmetičkih proizvoda koji su dostupni gotovo posvuda za lak pristup izvrsnim noktima. Dopustite nam da pogledamo neke od najosnovnijih alata za održavanje vaših kliješta zadovoljnima!

Kreme za nokte



Kreme za nokte jedan su od najbolje izumljenih proizvoda za nokte na rukama i nogama. Kreme za nokte ne samo da vam pomažu ojačati vaše nokte dajući im poticaj proteina i minerala, već i štite vaše nokte od presušivanja, ispucalosti ili pucanja. Poznato je da kreme za nokte sprječavaju pucanje noktiju i liječe ih.
Ovih dana kreme za nokte dolaze u kombinaciji kreme za ruke i nokte te kreme za stopala i nokte. Ove kombinacije također pomažu u njegovanju ruku i stopala zajedno s noktima i daju im mek i vlažan osjećaj te pomažu u rješavanju žuljeva, suhe kože itd. kako biste dobili njegovan izgled.

Alati za manikuru i pedikuru noktiju

Najbolji način za njegu i njegu noktiju je redovita manikura i pedikura. Ne samo da će pomoći vašim noktima nego i rukama i nogama; a da ne spominjemo mogućnost da se opustite i razmazite sami sebe. Alati za takve tretmane su različiti, ali nekoliko osnovnih stvari koje morate imati, ako planirate sebi priuštiti ovaj tretman su maramice i sredstva za uklanjanje laka za nokte, četkica za nokte, krema za zanoktice, rezač zanoktica, štapić za zanoktice, potiskivač zanoktica i na kraju rezač i turpija za nokte. .
Kada tražite maramice za lak za nokte, pokušajte pronaći maramice koje ne ostavljaju dlačice jer one neće ostaviti tragove dlačica na vašim noktima nakon tretmana, omogućujući vam glatko nanošenje laka na nokte. Također, kada birate štapić za zanoktice ili potiskivač zanoktica, pametno je uložiti u mekani, ali čvrsti gumeni ili mekani drveni štapić. Izbjegavajte metalni štapić za zanoktice jer je tvrđi.

Lak za nokte i odstranjivač laka

Danas postoji veliki izbor lakova za nokte. Paleta boja je zapanjujuća kao i vrste dostupnih lakova. Možete birati između blagih do visoko matiranih nijansi do boja visokog sjaja i od ekstremnih svjetlucavih i metalik do gotičkih nijansi. Danas čak možete pronaći dvosjenčane boje za nokte koje mijenjaju boju kada dođu u dodir s UV zrakama sunca. Izbori su neograničeni!
Kada birate odstranjivač laka za nokte, bolje je uložiti nekoliko dolara više i odabrati bezalkoholni odstranjivač jer će to dugoročno koristiti vašim noktima i spriječiti oštećenja noktiju poput suhoće, lomljenja itd.

Turpije i puferi za nokte

Turpije za nokte i puferi za nokte su alati za dotjerivanje noktiju koji su danas dostupni za najviše uvoda. Ovi se instrumenti koriste za davanje oblika noktima i njihovu glatku površinu. Turpija za nokte može se koristiti za davanje bilo kojeg oblika noktu. Najpopularniji oblici su okrugli i kvadratni. Ovi oblici izvrsni su za svakodnevno nošenje i daju noktima šik i elegantan izgled. Kada turpijate nokte kako biste im dali oblik, važno je zapamtiti turpijati samo u jednom smjeru jer će u protivnom ostaviti neravne rubove i pukotine na noktu što dugoročno može uzrokovati pukotine.



Ako je vaša površina nokta malo neravna ili joj nedostaje blistavosti, možete odabrati pufer za poliranje gornjeg dijela nokta kako biste dobili spontani sjaj i ujednačenost. Međutim, nemojte pribjegavati poliranju više od nekoliko puta svaka tri tjedna ili tako nešto jer ono uklanja prirodna ulja s nokta i stanji nokat, čineći ga slabijim i osjetljivijim na oštećenja. Uvijek na vrhu sesije poliranja nanesite sredstvo za jačanje noktiju.