HEKLANJE

Vodič za bloganje za početnike: Kako pokrenuti blog

TEMU APP 100 E KUPON

Logično je da vodič za bloganje za početnike počne s informacijama o tome kako pokrenuti blog. Ipak, prvo kratki uvod u ono što blog zapravo jest. Blog nije ništa više od vašeg online dnevnika ili dnevnika, u kojem možete izraziti svoje osjećaje, misli i mišljenja ili čak reklamirati svoje proizvode. Postoji nekoliko pravila osim održavanja čistoće. Iz tog razloga dolaze u raznim oblicima, veličinama i dizajnom, a stranica vašeg bloga doslovno je vaša za sve što želite.

Možete uključiti slike, hiperveze na svoje web stranice, MP3 datoteke i videozapise. Mnogo ovisi o vrsti bloga koji imate i tko je pružatelj usluga, ali WordPress omogućuje više od Bloggera ili Blogspota, osobito ako ste ga preuzeli na vlastitu web stranicu. Međutim, to je također kompliciranije i možda biste radije krenuli lagano, a zatim napredovali kako se više upoznajete s onim što radite. Mnogi cPanel web domaćini nude WordPress pogodnosti.



Osnovne komponente bloga su:

Naslov: naslovom možete označiti svoju objavu.
Kategorija: možete dodati kategoriju kako biste blogove o sličnim temama držali zajedno.
Tijelo: ovo je glavni sadržaj bloga.
Trackback: ovo omogućuje drugim stranicama da se povežu na vaš blog.
Stalna veza: ovo je URL koji ide uz svaki blog koji pišete.
Komentari: Ovo omogućuje čitateljima da daju komentare na vaš blog – neke dobre, a neke loše.

Pomoću samo jednog ili dva predloška možete jednostavno kreirati nove stranice. To je pomalo kao da imate web stranicu i kopirate svoju početnu stranicu kao predložak za sve ostale stranice, samo što je predložak bloga prazan s razmacima za naslov, kategoriju i sve ostale aspekte vašeg bloga. Web-mjesta za bloganje na koja se prijavite nude niz predložaka, a vi možete odabrati jedan i doslovno odmah početi pisati blog.

Bloganje može biti više od vaše osobne stvari i možete se pridružiti grupama koje blogiraju o određenim temama, kao što su nogomet, filmovi, glazba, bloganje itd., itd. Svi možete dijeliti svoju stručnost i znanje, a neki doslovno funkcioniraju kao forumi. Također možete koristiti svoj blog za oglašavanje proizvoda i privlačenje prometa na svoju web stranicu, dok drugi nemaju web stranicu i koriste svoj blog kao jedini komunikacijski prozor na internetu.

Mogao bih cijeli dan pričati o tome što možete, a ponekad ne možete učiniti s blogom, ali najbolji je način da počnete i zatim pronađete ono za što ste sposobni. Najbolji način je prijaviti se na davatelja blogova po svom izboru i prijaviti se za blog. Većina novopridošlica u bloganju smatra da je najlakše započeti bloganje s web-mjesta pružatelja usluga, a zatim prijeći na instaliranje softvera za bloganje na vlastitom web-mjestu

Ovo je malo složenije, ali vam omogućuje korištenje svih dodataka koji omogućuju potpunu personalizaciju vašeg bloga tako da je potpuno drugačiji od ostalih. Ne možete koristiti dodatke kada svoj blog pokrećete s web-mjesta pružatelja usluga, bilo da se radi o WordPressu ili bilo kojem drugom blogu. Ne možete pobijediti posjedovanje vlastitog softvera za blog i mogućnost dizajna bilo koje stranice koju želite.

Međutim, iako ovo zvuči sjajno, u cjelini je najbolje da počnete pisati blog sa stranice za hosting blogova, a zatim prijeđete na svoju vlastitu web stranicu kada vam bloganje bude ugodno. Imat ćete dovoljno toga za usvojiti i naučiti kada postavite sadržaj na vlastiti web prostor bez brige o tome kako bloganje funkcionira.



Bloganje je fantastična zabava, a može biti i vrlo isplativo. Međutim, postoje specifične tehnike uključene u zarađivanje novca pomoću blogova i vrlo je lako opeći prste ako niste svjesni zamki i pravog načina za to. Unatoč tome, bloganje može biti vrlo isplativo, i osobno i financijski, stoga želimo puno sreće i počnite pisati blog odmah. Ne ostavljajte to ni minutu dulje jer možda imate još mnogo toga za naučiti.

Nakon što ste naučili kako pokrenuti blog, možete razmišljati o vođenju vlastitog bloga sa svoje web stranice.