HEKLANJE

Vodič za njegu kože

Zima je doba godine kada naša koža često postaje suha. Putovanje niz otok po hidratantnu kremu može se pokazati zastrašujućim. Postoje proizvodi za hidrataciju kože u rasponu cijena od 2 do 200 dolara. Može li hidratantna krema od 200 USD stvarno biti sto puta bolja od hidratantne kreme od 2 USD? Ključ je pronaći proizvod koji je dobar i djeluje na vašu kožu.

Ako imate osjetljivu kožu, trebat ćete hidratantnu kremu bez mirisa jer parfemi mogu iritirati kožu. Cetaphil proizvodi su dobri jer su razumne cijene i bez mirisa. Hidratantni losion Cetaphil (9,99 USD za 16 unci) dobar je za svu upotrebu i većina ljudi je s njim zadovoljna.



Za još jeftiniji proizvod, pokušajte s uobičajenim starim vazelinom (2,00 USD za 10 unci) ili mineralnim uljem (3,99 USD za 16 unci). Oba su vrlo dobra za zadržavanje vlage u koži. Ako vam se ne sviđa njihov osjećaj na koži, upotrijebite malu količinu. Za usne isprobajte Chap Stick (1,29 USD za 0,15 unci) ili Carmex (1,29 USD za 0,3 unce). Za lice bih preporučio Cetaphil dnevnu hidratantnu kremu za lice sa zaštitnim faktorom 15 (10,99 dolara za 4 unce). Manje se masti na koži i ima dodatnu zaštitu od sunca.

Suhe ruke su najčešći problem. Najbolja i najjeftinija hidratantna krema i dalje je stari pouzdani vazelin. Ako vam se ne sviđa osjećaj, isprobajte Neutrogena kremu za ruke (3,49 USD za 2 unce).

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste izbjegli suhu kožu. Tuširajte se kraće toplom, a ne vrućom vodom. Vruća voda uklanja zaštitna ulja s kože. Koristite blagi sapun i nanesite hidratantnu kremu unutar pet minuta nakon izlaska iz tuša. Ako imate upornu suhu kožu s svrbežom koju ne možete riješiti hidratantnim kremama koje se prodaju bez recepta, možda imate gorući problem. Ako vam problem s kožom uzrokuje nedostatak sna ili vas muči dulje od tjedan dana, bilo bi dobro posjetiti liječnika.

Za više besplatnih informacija, članaka i biltena posjetite www.rxcostcutters.com

Makuep savjeti za smeđe oči

Savjeti za šminkanje smeđih očiju Smeđe oči dolaze u mnogo različitih nijansi pa pogledajmo kaleidoskop boja koji će nam pomoći