HEKLANJE

Vodič za početnike kroz različite vrste aukcija na Ebayu.

Tijekom godina eBay je uveo sve vrste različitih vrsta aukcija, u nastojanju da ljudima pruži više mogućnosti kada kupuju i prodaju svoje stvari na eBayu.

Za svakog prodavača kojem se ne sviđa pomisao da bi se njegov artikl mogao prodati po puno nižoj cijeni od one koju namjeravaju, postoji drugi koji želi brzo prenijeti stotine istih artikala. eBay pokušava zadovoljiti sve ukuse. Ova e-poruka daje vam pregled različitih vrsta dražbi i njihovih prednosti za vas.



Uobičajene aukcije.

Ovo su glavne stvari eBaya, aukcije koje svi poznaju: kupci licitiraju, drugi ih nadmašuju, oni ponovno licitiraju, a pobjednik dobiva predmet. Jednostavan.

Rezervirajte aukcije.

Rezervne aukcije namijenjene su prodavačima koji ne žele da se njihovi predmeti prodaju za manje od određene cijene – koncept koji ćete znati ako ste upoznati s pravim dražbama. Rade kao i uobičajene dražbe na eBayu, osim što će kupcu biti rečeno ako njegova ponuda ne zadovoljava rezervisanu cijenu koju ste postavili, te će morati ponovno licitirati ako želi predmet. Ako nitko nije voljan zadovoljiti vašu cijenu, aukcija se otkazuje, a vi zadržavate predmet.

Aukcije s fiksnom cijenom (‘Kupite odmah’).

Aukcije Buy it Now mogu funkcionirati na jedan od dva načina. U normalnu dražbu možete dodati gumb Kupi sada, što znači da kupci mogu odabrati hoće li licitirati normalno ili jednostavno platiti traženu cijenu i izbjeći cijeli postupak licitacije. Međutim, neki prodavači sada potpuno prekidaju postupak dražbe i jednostavno navode sve svoje artikle po fiksnoj cijeni. To vam omogućuje da izbjegnete sve komplikacije aukcijskog formata i jednostavno navedete svoje artikle za koliko želite da se prodaju.

Nedavno je eBay dodao zaokret u aukcije s fiksnom cijenom: ‘najbolja ponuda’. To znači da vas kupci mogu kontaktirati kako biste dogovorili cijenu, što bi mogao biti dobar način da prodate dodatne zalihe uz mali popust. Jedina mana dražbi s rezerviranom i fiksnom cijenom jest da plaćate malu dodatnu naknadu za korištenje ovih formata. Općenito, više se isplati koristiti rezervne dražbe za artikle više cijene i aukcije fiksne cijene za one niže cijene – ali zapamtite da možete kombinirati ta dva formata.



Dražbe s više predmeta (‘nizozemske’).

To su aukcije na kojima možete prodati više od jednog određenog artikla. Nizozemske aukcije mogu se provoditi licitiranjem. Kupci licitiraju cijenu i govore koliko artikala žele, a zatim svatko plaća najnižu cijenu koju je ponudio jedan od pobjedničkih ponuditelja. Ako vam je teško shvatiti to, onda ne brinite – svi drugi također imaju! Ove aukcije su vrlo rijetke.

Češće je kada prodavatelj ima jednu stavku u nizu i navodi je koristeći kombinaciju dviju vrsta dražbe: dražba s više stavki s fiksnom cijenom. To samo znači da možete samo reći koliko artikala imate i ponuditi ih po fiksnoj cijeni po jedinici. Kupci mogu unijeti koliko žele, a zatim samo kliknuti Kupi odmah da ih dobiju.



Sada kada znate o različitim vrstama aukcija, trebali biste se pobrinuti da artikli koje planirate prodati ne krše pravila eBaya o popisu. Sljedeća e-poruka obavijestit će vas što je dopušteno, a što je veliko ne-ne.

Što je to Runflat guma?

Runflat gume su posebna vrsta guma dizajnirana da nastave s vožnjom čak i ako izgube tlak zraka. Ove gume imaju

Prirodni dezodoransi

Skrećemo vam pažnju ekološki prihvatljive proizvode koje lako možete napraviti sami. Umjesto dezodoransa koristim običnu sodu bikarbonu. Soda bikarbona Namažem